Birçok gıdanın içeriğinde bulunan katkı maddeleri devletçe müsaade edilen miktarın çok
üstünde kullanılıyor ve bu da ürünü uzun zaman sağlıklı, güvenli gibi göstererek tüketicileri aldatıyor. Bu aldatmalara dur demek için yoğun çalışmalar
sürdüren HEDEM(Helal Denetim Merkezi) çiğ köftede ilk ve tek Helal Sertifikasını Tatlıses Çiğ Köfte ye verdi...Sadece ticaret
yapmaktan ziyade, lezzetlisini ve sağlıklısını yedirmeyi ilke edinmiş bir kuruluş olarak Tatlıses Gıda ürünlerinde kesinlikle katkı maddesi kullanılmıyor.
Güvenli ve sağlıklı ürünler ürettiği hem Helal Denetim Merkezi hem de İTQİ(Uluslar arası Tat ve Kalite Enstitüsü) tarafından tescillenen Tatlıses; sektöründe
bu sertifikaları almaya hak kazanan tek kuruluş.
TATLISES ÇİĞ KÖFTE HEM GIDA KODEKSİ HEM DE HELAL GIDA ŞARTLARINI
SAĞLIYOR...
HEDEM Yönetim Kurulu Başkanı Selahaddin Alıç: "İnsanların aldıkları ve kullandıkları gıda maddelerinin öncelikle sağlıklı
ve güvenli olması yanında, bu gıdaların ve diğer ihtiyaç maddelerinin helal ve haram oluşu da önemli etkendir. Günümüzde insanlar inançlarının gereği olan
gıda ve ihtiyaç maddelerini arayıp bulmak ve elde etme bilincine yeterince ulaşmadıklarından dolayı tükettikleri gıdalar nedeniyle mevcut ve gelecek
nesillerin sağlıklı olmaları imkânsızlaşıyor. İşte bu nedenlerle helal gıda ve ihtiyaç maddeleri denetim ve sertifikalandırma çalışmalarının yapılmasının
gereği ve önemi ortaya çıkmıştır. Kuruluşumuz Türk gıda kodeksi şartları yanında helal gıda standartlarına da ürünlerin uygunluğunu denetlemekte ve sertifika
vermektedir. Şu ana kadar kuruluşumuza müracaat eden yüzlerce üretici firma maalesef helal gıda standartlarına uygun olmadıkları için sertifika alamadılar.
Çiğ köfte olarak bu konuda helal sertifikası almaya hak kazanan Tatlıses Çiğ Köfte nin tüm diğer üreticilere örnek olmasını diliyoruz.
TSE
VE TATLISES "ÇİĞ KÖFTE KRİTERİ" OLUŞTURDU...Tatlıses Gıda Fabrika Müdürü Elif Aşlamacı:" Etli çiğköfte üretip piyasaya sürmenin
yasak olması nedeni ile piyasadaki çiğköfteler etsiz üretiliyor. Etli çiğköfte hızlı bakteri üretmesi nedeni ile insan sağlığına önemli ölçüde zarar
verebilecek riske sahip. Ancak etsiz çiğköfte de üretseler, piyasada merdiven altı üretim yapan firma sayısı çok fazla. Ancak TSE ile ortaklaşa sürdürdüğümüz
çalışmalar doğrultusunda "Çiğköfte Kriteri" oluşturuldu ve yayınlandı yani artık tüketici yediği ürünle ilgili daha fazla bilinçlenecek, biz üreticiler ise
çok daha detaylı denetleneceğiz. Böyle bir yeniliğin oluşmasına katkı sağlayarak kendi işimizi zorlaştırdık ancak daha sağlıklı nesiller için kesinlikle
gerekli bir uygulamaya imza attığn gurur duyuyoruz. " açıklamasında bulundu.