Bayim Olur musun? Türkiye'nin Bayilik ve Franchising Portalı
Bayim Olur musun? Türkiye' nin Bayilik ve Franchising Portalı -
Yeni Şifre Belirleyin
x
E Posta
:
Eski Şifre
:
Yeni Şifre
:
Şifre Tekrar
:
     
ÜYE OLAN FİRMALAR

Ana Sayfa HABERLER Gıda da en iyi franchise sistemi; Çıtır Usta
Tarih: 14 Kasım 2012 02:19:14
Güncelleme: 19 Kasım 2012 02:09:34

Gıda da en iyi franchise sistemi; Çıtır Usta


Franchise sisteminden yararlanarak yatırımlarını değerlendirmek isteyen kişilerin sıcak para akışı nedeni ile gıda sektörüne olan ilgisi gün geçtikçe artmakta. Peki iyi bir franchise firması nasıl olmalı sizlere kendimizden örnekler vererek kısaca açıklayalım.

1-Ürün kalitesi; Çıtır Usta da ürünler 1200 m2 lik kapalı alanda dünya standartlarında üretilerek paketlenir ve barkodları ile beraber lokasyonlara günlük olarak sevkiyatı sağlanır.Bu her şubede aynı kalite standardını ve gıda güvenliğinin kontrolünü size sağlayacak olan en büyük etken.
2-Personel;Çıtır Usta Eğitim Akademisi ve bu akademinin eğitmenleri tarafından hem teorikte hem de pratik olarak sahada eğitimleri tamamlanan personeller sözleşmeleri ile beraber şubenizde çalışmaya başlarlar.Performans sistemine dayalı puantajları ile kendi içinde de bir kariyer fırsatı yaratılan personel ile sizlere kalan sade motivasyonlarını sağlayacak koşulları oluşturmak olacaktır.Yatırımcımızın markamız altında çalışacak personeli işe alma yada çıkarma yetkisi bulunmamaktadır.
3-Temizlik ve hijyen; Gıda sektörünün olmazsa olmazı hijyen ve temizlik kuralları.Çıtır Usta Hijyen Koridoru da tamamı ile sistematik ve küçük adımlarla çalıştırılan bir sistem.Satın Alam prosedürü ile başlayan bu süreç restoranlarda çözüm ortağımız olan Winter Halter firmasının eğitim ve denetimi altında çalışmakta. Her restoranın sorumlu olduğu 48 adımı söz konusu.
4-Gelir-Gider Hesapları; Gıda işinde sıcak para akışını kontrol etmek bir diğer ve en önemli unsur ki yatırımcılarımız bu işi öğrenmek için değil bizim işimiz ve kurduğumuz sistem üzerinden yatırımlarını değerlendirmek üzere bizlere gelmeliler.Web tabanlı restoran otomasyon sistemimizi iki yazılımcımız ile daha da geliştirip restoranınızın bir günü üzerinden 250 den fazla rapor alabiliyorsunuz.Bu sistem size restoranınızda toplam kontrolü verdiği gibi günlük gelir ve giderinizi görme şansını da en ayrıntılı şekilde veriyor.

Yatırımcılarımızda aradığımız 2 olgu mevcut.Birincisi işletmelerinin başında durmaları ve restoranlarının verilerini devamlı takip etmeleri,ikincisi ise personel motivasyonu.Çıtır Usta da yatırımların geri dönüşü ortalama 26 ay .2012 ve 2013 te bu zamanı 22 aya indirmek için çalışamlarımıza devam ediyoruz. Bunun içinde emin olmadığımız hiçbir lokasyona yatırımcımızı yönlendirmiyoruz.Toplamda bir markanın en önemli özelliği marka değeri için yatırım maliyetinin geri dönüş süresi olduğuna göre,dünya markası olma yolunda ilerleyen Çıtır Usta da bu konuda oldukça hassas.