Favorilere Eklendi
Başvurunu Aldık !
Sana en kısa zamanda dönüş yapacağız.

Bafra Pide Çoşkun Usta

Yatırım Bütçesi:
Min:400.000 - Max:900.000 tl


1949 yılında Bafra'da doğan Coşkun Kuru, 1960'lı yıllarda Bafra'daki tarihi Yetişal, Gündaylar, Beşyol ve Ekonomi fırınlarında ve ekmek fırınları haricinde ilk defa pide satışı yapılan Alaçamlı İbrahim'in dükkanında çalışmıştır. Mesleğe ilk adımlarını Bafra'da atan Coşkun Kuru'nun 1981'de İstanbul'a gelerek ağabeyi İdris Kuru ile Kızıltoprak'ta kurduğu pide fırını Bafra Pide ise günümüzde İstanbul'un üç çok önemli noktasında şubesi olan restoranlar zinciri haline gelmiştir.


Zamanla Bafra'da pide yapan ustaların çoğalmasıyla, arz fazlası oluşmuş ve bu ustalar geçimlerini sağlayamadıklarından Ankara, İstanbul, Bursa gibi illere göç etmişlerdir. Ancak belli bir dönem, Bafra'da orijinal Bafra Pide'sini yapan ustalar azaldığından, bunların yerine doğu Karadeniz'den göç eden ustalar Bafra'ya yerleşerek değişik şekillerde pideler yapmaya başlamışlardır. "Bafra" markasının tescilini alan ilk ve tek firma Coşkun Usta'nın kurmuş olduğu Bafra Pide, orijinal Bafra Pidesi'ne her zaman sadık kalarak, gerçek Bafra Pidesi'ni Türkiye'ye ve dünyaya tanıtmaya devam etmiştir 1981 yılından itibaren yazılı basında birçok kez yer alan ve TV'de canlı yayınlara davet edilen, Cumhurbaşkanlarından Başbakanlara, sanatçılardan iş adamlarına pek çok müdavimi olan ve gurmelerin de adından sıkça söz ettiği Coşkun Usta'nın Bafra Pidesi 2000'li yıllarda "Türkiye'nin En İyi Pidecisi" seçilmiştir. 


Coşkun Usta'nın pidesinin lezzetinin sırrı; pidede doğal ve yöresel seçilmiş malzemeler kullanılması, odun ateşinde taş fırında özel pişirme tekniği ile pişirilmesi, özel un kullanılması, hamur mayalama tekniği ve malzemelerdeki yağ oranının en düşük seviyede tutulmasıdır.  


Coşkun Usta bizlere işinde başarılı olmasını şu şekilde özetliyor; "İşini sahiplenmek, samimi olmak, azimli olmak, yaptığı işte en iyi olmak ve temizlik. Coşkun Usta günümüzde, bayrağı oğulları Tolga Kuru, Koray Kuru ve yeğeni Kemal Kuru'ya devretmiş, tüm şubelerinde kendi yetiştirmiş olduğu ustalarla Bafra Pidesini Türkiye'ye tanıtmış, Türk mutfak kültürünün yapı taşlarından bir tanesi olmuştur.

Son güncelleme tarihi: 11 Aralık 2019 02:42

Yatırım Bütçesi

400.000 - 900.000 tl

Firmaya Ait İşletme Adedi

1

Bayi/Franchise Adedi

3

Ortalama Kâr Oranı

%20-40

Bayi/Franchise Hedefi

2019 yılı için 5 yeni franchise

Sektör

Gıda

Kuruluş Yılı

1960

Merkez Ülkesi

Türkiye

İl - İlçe

SAMSUN - Belirtilmemiş

Proje Eğitimi

Var

Pazarlama Eğitimi

Var

Personel Eğitimi

Var

Firma Markası

Bafra Pide Çoşkun Usta