1 Piliç ile Aylık Gelir Garantili Franchise Sistemi

Haberin tarihi: 17.02.2020 13:02:40

Sözmer Grup Genel Müdürü Murat Yanbay ile markalarını ve gelecek hedeflerini konuştuk. Yanbay, Sözmer Grup bünyesinde yer alan 1 piliç markası ile franchise sektörümne getirdikleri sistemi bizlere anlattı. Türkiye’de bir ilk olduğunu iddia ettikleri ve franchise noktalarına aylık net 7 bin TL’den başlayan gelir garantisi veren sistemin detaylarını anlatan Murat Yanbay, hem ürüne hem de kurguladıkları sisteme güvendiklerini ifade ediyor.

Sözmer Grup bünyesinde hangi markalar bulunuyor? 
Sözmer Grup bünyesinde şu anda 3’ü aktif olarak sahada yer alan 2’si de proje aşamasında olup sahaya çıkmayı bekleyen toplam 5 marka bulunmaktadır. Sahada olan markalarımızı Maydonoz Döner, 1 Piliç ve Bolkes Döner olarak sizinle paylaşabilirim. Geçmişinde Türkiye  yeme –içme sektöründe  önemli markalarını yaratmış ve geliştirmiş bir ekibin dinamiğini   bu markalarımızın dinamiği ile buluşturarak bu pazarda önemli büyüklükler elde etmeyi planlıyoruz. Sözmer grup markalarının her birini sektörde öncü hizmetinde örnek ve müşterinin tercih ettiği yemek firması olarak başarılı kılmak ve edindiği başarıyı kalıcı hale getirmek vizyonuyla çıktığımız yolda hedeflerimize ulaşmak istiyoruz…

1 Piliç markanız hem ürün açısından hem yatırım maliyetleri açısından farklı bir konsept. Çalışmalar nasıl gidiyor?
1 Piliç markamız aslında bir ilk olarak nitelendirilebilir. Kızarmış piliçi özel sosla marine ederek hem dürüm olarak hem de menülerle müşterilerimize sunuyoruz. Dürüm ürünümüzü anlatacak olursak, özel lavaş kullanıyoruz ve yine özel bir sos ile ayıklanmış kızarmış piliçi garnitür ile müşterilerimize servis ediyoruz. Bu ürün müşterilerimiz tarafından oldukça ilgi görüyor. Bunun yanı sıra yine kızarmış piliçten hazırladığımız menülerimiz var. Bunların içerisinde öğrenci menüsünden sporcu menüsüne kadar birçok çeşit bulunuyor. 1 Piliç’in yatırımcısı açısından en büyük artısı ise düşük maliyetle kurulabilen bir sistem olması ve kar marjının yüksek seviyede bulunması. Aylık 70 bin TL – 80 bin TL’den başlayan cirolar ile yatırımcının yüzünü güldürecek net bir kara ulaşmaktadır. 

1 Piliç markanız ile gelir garantisi veren bir sisteme adım attınız. Bunun detayları hakkında bilgi verebilir misiniz?
SÖZMER GRUP, gıda perakendeciliği, kurumsal işletme yöneticiliği, eğitim ve danışmanlık sektörlerinde biriktirmiş olduğu 15 yıllık know-how ı yatırımcısı ile birlikte ülke ekonomisine katma değer oluşturmak ve bir dünya markası olma vizyonu ile yola çıkmıştır. 1 Piliç markamızda bu düşüncenin sonunda oluşan ve alanında Türkiye'de bir ilk olan markalarımızdan biridir. 1 Piliç çoook lezzet ’ sloganıyla hareket eden 1 piliç, %100 yerli sermaye ile kurulmuş olup, kısa zamanda franchise noktalarını artırmayı planlamaktadır. Bu noktadan hareketle biz sistemimize ve markamıza çok güveniyoruz. Markamıza yatırım yapmak isteyen yatırımcılarımızı teşvik etmek amacıyla aylık en az net 7 bin TL’den başlayan gelir garantisi veriyoruz. (Aylık 7 bin TL net gelir garantimiz İstanbul, Yalova, Sakarya, Kocaeli, Bolu, Düzce, Ankara, Bursa, Balıkesir, Manisa, İzmir, Çanakkale, Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli illerinde geçerlidir.) Bu sistemde tamamen yatırımcımızı koruyarak ve yanında yer alarak kendisini güçlü kılmayı hedefliyoruz. Aylık 7 bin TL net gelire ulaşamayan şubemizin eksik kalan kazancını biz Sömzer Grup olarak tamamlıyoruz. Zarar dahi etmişse onu da üstleniyoruz. Bu sistem ile ilgili yakın zamanda geniş kapsamlı bir lansman yapmayı planlıyoruz.

Bolkes’in konseptinden bahseder misiniz? Oldukça hızlı büyüyor. Bu başarı nasıl yakalanıyor?
Bolkes Döner, tamamen hızlı ürün tüketimine yönelik sürüme dayalı karlılık hedefleyen fast food döner sistemidir. Burada maliyetler oldukça aşağılara çekilmiş ve bunun sonucu olarak müşteriye sunulan ürünün fiyatında avantaj sağlanmıştır. Bununla birlikte döner, günlük olarak şubede dizilen yaprak dönerdir ve %100 et olarak hazırlanır. Uygun fiyata satılan bu üründe fiyat ile ters orantılı olarak kalite ve lezzet ön planda tutulmaktadır. Bolkes Döner tarafından hem üretici olmamız hem de saha ekibimizin bu işin pazarlamasını yapabilecek seviyede olması bu alanda yakaladığımız başarıyı ve ivmeyi yukarıya doğru hareket ettirmiştir.

Maydonoz döner ve Bolkes’in farklılaşan tarafları nelerdir?
Bolkes Döner, self servis sistemine dayalı ve snırlı seçilmiş ürün gamından oluşan bir menü ile satış yapmaktadır. Maydonoz Döner ise, özel soslu Hatay döneri diye bilinen kızarmış taş fırın lavaş ile ve özel sosu ile servis edilen geniş bir menüsü olan markamızdır. Maydonoz Döner’de dürüm dönerden iskendere, sıcak – soğuk tatlılara kadar birçok seçenek bulabilirsiniz. Bolkes Döner kırmızı et ağırlıklı satış yaparken Maydonoz Döner’de ise ana ürün tavuk dönerdir. 

 

 

2019 yılı markalarınız için nasıl geçti ve 2020 hedeflerinizi öğrenebilir miyiz?

Sözmer Grup 2018 Eylüll ayında kurulmuş genç bir şirket. Ancak kurucu ortaklarımızın  deneyimleri yakın geçmişte başarıyla kurup büyüttükleri ve pazarın lideri yaptıkları markalardan geliyor .şimdi bu deneyimleri yeni markalarımız için sahaya sürüyoruz.
Geçmiş deneyimlerimizin sağladığı : Ulaşabildiğimiz iyi bir işletmeci-yatırımcı ağı yine geçmiş deneyimlerimizle oluşmuş iyi bir tedarikci ağı    ve en önemlisi ürünü geliştirip konumlandırabilecek iyi bir mutfak deneyimimiz var. Türkiye de rekabetin en yoğun yaşandığı sektör olan fast food sektöründe bu ınsurlar bizi öne atan tercih edilir bir firma yapan en önemli unsurlar. 2020 yılında yurtdışı ayağı olarak sürprizlerimiz var. Bununla ilgili olarak uluslararası markalarla yatırım seçenekleri üzerine görüşmelerimizi başlattık. Bu görüşmeler olgunlaştığı zaman diliminde detaylarını paylaşacağız. Ama şunu ifade edebilirim ki, %100 yerli bir marka olarak çıktığımız bu yolda uluslarası piyasada franchise sektöründe ciddi bir karşılığımız oldu ve bunun meyvelerini toplamaya başlayacağız. 

Franchise çalışmalarınızdan bahseder misiniz?  Markaların gereken yatırım bütçelerini öğrenmek isteriz?

Franchise çalışmalarımızda biz yatırımcımızı müşteri olarak ortağımız olarak görüyoruz. Bu nedenle hiçbir franchise adayımızın mutsuz olması ya da bunun ihtimalinin bile düşünülmesi bizim için kabul edilebilir değil. 1 Piliç markamızda her şey dahil anahtar teslim konseptimiz 149 bin TL’dir. Bolkes Döner markamız için yatırım bedeli anahtar teslim konsept için 250 bin TL’den başlamaktadır. Maydonoz Döner markamızda ise yatırım bedeli her şey dahil konsept ile 150 bin TL’den başlamaktadır. 

Yatırımcılar neden Sözmer Grup markalarını tercih etmeli? Sağladığınız avantajları öğrenmek isteriz?

Sözmer Grup, yatırım yaptığı alanlarda belirli bir birikim ve tecrübeye sahiptir. En büyük artımız işin hem saha kısmında hem de ofis kısmında güçlü donelere sahip olmamızdır. Bunun yanı sıra iş ortaklarımızla, sarf malzemesinden her türlü tedarikçimize karşı satınalma konusunda gücümüz bulunmaktadır. Bunun gibi birçok avantajı sıralayabiliriz.

Girişimcilere söylemek istediğiniz veya eklemek istediğiniz farklı bir konu var mı?

Türkiye’de franchise sistemi henüz istenen seviyede değil. İnsanlarımız bu sistemle yeni yeni tanışıyor. İlk başta “neden kendim yapmayayım?” sorusu ile karşılaşıyoruz. Ancak marka gücü ve güçlü bir zincir içerisinde yer almanın avantajlarını insanlara anlatınca girişimcilerin kafasında bir şeyler daha net şekilleniyor. Bizim sahada “tabela gücü” diye betimlediğimiz olay, aslında girişimcilerin neden tek başına bir işletme sahibi olmalarının yerine bir marka ile yola devam etmeleri gerektiğinin cevabıdır. Burada girişimcilerin yatırım yapacakları markanın gücünü, şartlarını iyi bilmeleri gerekir. Ayrıca mağaza açacakları lokasyona çok inansalar bile yapacakları işe uygun olup olmadığını ve tüm parametrelerini iyi hesap etmemeliler.

1 Piliç Franchise Şartları ve başvurmak için tıklayınız...

Maydonoz Döner Franchise Şartları ve başvurmak için tıklayınız...

Bolkes Franchise Şartları ve başvurmak için tıklayınız...