En yeni franchise markaları...

Haberin tarihi: 10.12.2018 10:12:59

Son beş yıldaki güçlü büyüme performanslarıyla Türkiye franchise pazarının gözde şirketleri arasına girdiler. “Bayim Olur musun Franchising ve Markalı Bayilik Fuarı”na katılan en genç şirketler, girişimcilere franchise ve bayilik sistemleriyle cazip iş fırsatları yaratıyorlar…  

MEDYA FORS tarafından, 11-14 Ekim 2018 tarihleri arasında İstanbul CNR Fuar Merkezi’nde düzenlenen “Bayim Olur musun Franchising ve Markalı Bayilik Fuarı”na katılan şirketler arasında en yeni markaları araştırdık. Büyük çoğunluğu henüz birkaç yıl önce kurulmuş. Ancak girişimcilik performanslarıyla dikkat çekiyorlar. Hemen hemen hepsi franchise altyapısını kurmuş ve bu sayede markalarını Türkiye’nin her bölgesine taşıyabilecek güçteler. Ayrıca yurtdışında şube açmayı başaranlar var. İşte ayrıntılar… 

KAHVE SOKAĞI
İzmir merkezli Kahve Sokağı Murat İşlek, Osman Budak ve Emre İşlek isimli üç ortak tarafından 2014’te kuruldu. Kahve Sokağı Franchising ve Operasyon Sorumlusu Havva Karakaya, şimdi 36 şubeye ulaştıklarını belirtiyor. Bunların tamamı franchising sistemiyle açılmış. Şirket, 2019’da 15 şube daha açacak. Franchise giriş bedeli 50 bin TL. Sürekli franchise ödemesi olarak cirodan yüzde 3 pay alınıyor. Reklam katılım payı yok. Ortalama işletme sermayesi ise 600 bin TL. İşyerinin en az 200 metrekare büyüklükte olması gerekiyor. Yeni açılacak şubeler için öncelik İstanbul, Ankara ve Trabzon’da olacak. Katar, Yemen ve İngiltere’de master franchise anlaşmaları gündemde. Karaya, bir şubenin aylık 120 bin TL ciro yapabileceğini söylüyor. Kahve Sokağı Franchise şartları için tıklayınız...

MaAile SEÇİLMİŞ TATLAR 
MaAile, Hale Gündoğdu Taşdelen tarafından 2016’da İstanbul Silivri’de kuruldu. Şarküteri, kafe konseptine sahip. Şirket, önümüzdeki bir yılda 10 şube açmayı hedefliyor. Bir şubenin anahtar teslimi maliyeti 20-100 bin TL arasında değişiyor. 

 


BEĞENDİ DÜRÜM
İstanbul’da bu yıl kurulan Beğendi Dürüm, şubeleşme konusunda çok hızlı. Franchising sistemiyle üç şubeye ulaştı. Firma Sahibi Osman Ülker, 2019’da beş şube daha açacaklarını söylüyor. Bunun için öncelik İstanbul ve çevre illerde olacak. Reklam katılım payı yok. Sürekli franchise ödemesi olarak cirodan yüzde 3 pay alınıyor. Bir şubenin yatırım tutarı 150-500 bin TL arasında değişiyor.  

Beğendi Dürüm Franchise şartları için tıklayınız...

SALOON BURER
SB Gıda’nın markası Salon Burger, 2014’te Ayhan Aydın tarafından İstanbul’da kuruldu. Fast food alanında faaliyet gösteren şirketin, 11 şubesi var. Salon Burger Operasyon Müdürü Düzgün Dolu, Marmara Bölgesi’nde beş şube daha açacaklarını söylüyor. Bir şubenin işletme maliyeti 1.5-2.5 milyon TL arasında değişiyor. Reklam katılım payı yüzde 5. Sürekli franchise ödemesi olarak cirodan yüzde 8 pay alınıyor. 

Saloon Burger Franchise şartları için tıklayınız...

PERFUMERY SOLUTIONS 
Kozmetik alanında faaliyet gösteren Perfumery Solutions, Kahan Yürük tarafından, 2014’te İstanbul’da kuruldu. Yurtiçinde 48, yurtdışında (Belçika, Ukrayna, Rusya Federasyonu, Nijerya, Cibuti, Suudi Arabistan, Irak, Katar, Moritanya…) 47 şubesi var. Bunların tamamı franchise. 2019’da 16 şube daha açacaklarını belirten Yürük, yurtiçinin yanı sıra Avrupa ve Kuzey Afrika’dan franchise talepleri aldıklarını söylüyor. Franchise giriş bedeli 15 bin dolar. Bir şubenin ortalama işletme sermayesi ise 20 bin dolar. 

NİLHAN SULTAN
Nihan Vatansever Osmanoğlu’nun 2014’te kurduğu Nilhan Sultan, müşterilerine Osmanlı şerbetleri, lokum, parfüm, kolonya ve dekoratif ürünler sunuyor. Şirketin Franchise Sorumlusu Cumhur Bayer, “Franchising sistemiyle dört şube açtık. 2019’da 15 yeni şube açmayı hedefliyoruz” diyor. Franchise giriş bedeli konsepte göre 30, 50 ve 150 bin TL olarak belirlenmiş. Reklam katılım ve sürekli franchise ödemesi olarak cirodan yüzde 8 pay alınıyor. Bir şubenin yatırım tutarı 150 bin ile bir milyon 500 bin TL arasında değişiyor.  
Nilhan Sultan Franchise şartları için tıklayınız...

MAHALLEM
Dijital hizmet sunan Mahallem, 2017’de kuruldu. Mahallem Yönetim Kurulu Başkanı Seydi Eker, “Franchising sistemiyle açılan beş şubemiz var. Önümüzdeki yıl rekor büyüme ile 100 şubeye ulaşmayı hedefliyoruz” diyor. Yeni açılacak şubelerde öncelik Marmara ve Ege Bölgeleri’nde olacak. Yurtdışında ise AB Ülkeleri ve komşu ülkelerde şubeleşme planları var. Franchise giriş bedeli 150 bin TL.
Sürekli franchise ödemesi yüzde 10. Mahallem Franchise şartları için tıklayınız...

GE-MAN
Enerji içeceği
Ge-man enerji içeceği bu yıl İzmir’de, Murat Yiğitbaşı tarafından kuruldu.  
Ge-man Genel Müdürü Hüseyin Özaksel, 70 yeni bayilik vereceklerini söylüyor. Şirketin halihazırda dört bayisi bulunuyor. Bayilik için depo, dört araç ve satış ekibi gerekiyor. 

Ge-man Franchise şartları için tıklayınız...

ÇÖPS
Sez Gıda bünyesinde faaliyet gösteren Çöps, Ege’nin meşhur et şiş ve tavuk ürünlerini müşterilerine sunuyor. Şirket yetkililerinden Ali Durmuş, “10 şubemiz var. Bunların 9’u franchise” diyor. Çöps İzmir, Ankara ve Antalya’da yeni şubeler açacak. Yurtdışında ise Almanya ve Hollanda’da şubeler açılması hedefleniyor. Bir şubenin işletme sermayesi 250-850 bin TL arasında değişiyor. Şirket, 2016’da kuruldu. 

Çöps Franchise şartları için tıklayınız...

PİZZA LAZZA
2014’te İstanbul’da ilk şubesini açan Pizza Lazza’nın şimdi 33 şubesi bulunuyor. Bunların 15’i franchising sistemiyle açılmış. Pizza Lazza İş Geliştirme Müdürü Ercan Değirmenci, 2019’da 25 şube daha açmayı hedeflediklerini söylüyor. Yeni açılacak şubeler için öncelikle İstanbul ve Marmara Bölgesi’ndeki diğer illere verilecek. Franchise giriş bedeli yok. Reklam katılım payı olarak cirodan yüzde 6 pay alınıyor. Sürekli franchise ödemesi ise yüzde 6. İşletme sermayesi 550-950 bin TL arasında değişiyor. 

PizzaLazza Franchise şartları için tıklayınız...

Te MOLA
Te Mola’da dost sohbetleri yaparken farklı çaylar hakkında bilgi sahibi olabilir ve çay keyfine evinizde de devam edebilmek için istediğiniz çaylardan kutularımızda satın alabilirsiniz. Murat Yer tarafında 2015’te İzmir’de kuruldu. Şimdi ikisi franchise olmak üzere üç şubesi var. Ayrıca İngiltere’de bir şube açtı. Te'de Mola’nın Sahibi Murat Yer, franchise giriş bedelinin 19.300 ile 49.700 TL arasında değiştiğini söylüyor. Anahtar teslimi, standart bir şubenin yatırım tutarı 300 bin TL.  
Te Mola Franchise şartları için tıklayınız...

ETÇİ MEHMET STEAKHOUSE
Mustafa Dağ 2013’te İstanbul’da kurduğu Etçi Mehmet’in yurtiçinde iki, yurtdışında (İngiltere, Suudi Arabistan) iki olmak üzere dört şubesi bulunuyor. Şirket, 2019’da 15 restoran açmayı hedefliyor. Yeni açılacak restoranlar için öncelik İstanbul’da olacak. Ayrıca Suudi Arabistan’da yeni şubeler açılması planlanıyor. Franchise giriş bedeli 100 bin TL. Ortalama işletme sermayesi 450 bin TL. Cirodan reklam katılım payı için yüzde 1, sürekli franchise ödemesi içinde yüzde 3 pay alınıyor.  
Etçi Mehmet Steakhouse Franchise şartları için tıklayınız...

GAZ VODA
Rusya’nın ünlü gazlı içeceği Gaz Voda, Syuzana Askorava tarafından, 2017’de Türkiye pazarına sunuldu. İki şubesi var. Syuzana Askorava, “Franchising sistemiyle 15 şube açmayı hedefliyoruz” diyor. Franchise giriş bedeli 20 bin TL. Bir şubenin toplam yatırım tutarı 40-150 bin TL arasında değişiyor. 

Gaz Voda Franchise şartları için tıklayınız...

 

BREW MOOD COFFEE&TEA
Brew Mood Coffee&Tea, 2015’te İsmet Demir tarafından İzmir’de kuruldu. 19 şubesi var. Bunların 17’si franchising sistemiyle açıldı. Şirketin İran’da bir şubesi var. 2019’da 13 yeni şube daha açılması hedefleniyor. Franchise giriş bedeli 150 bin TL. Ortalama işletme sermayesi 500 bin TL. Reklam katılım payı yüzde 1, sürekli franchise ödemesi ise yüzde 4.  

 

COOPER&HUNTER
Kanada menşeli klima markası Cooper&Hunter, 2015’te Galanz  Ev Gereçleri distribütörlüğünde Türkiye pazarına girdi. Galanz  Ev Gereçleri Yönetim Kurulu Üyesi Gülay Çalım, “45 bayimiz var. Bayi sayımızı 81’e çıkarmayı hedefliyoruz” diyor. Franchise giriş bedeli 15 bin TL. 

Cooper & Hunter Franchise şartları için tıklayınız...