FM Kahve, Milli Eğitim Bakanlığı İş Birliği Gelişiyor!

Haberin tarihi: 8.12.2019 15:12:45

FM Kahve Ekipmanları Sanayi ve Dış Tic. Ltd. Şti. ve  TC MEB Genel Müdürlüğü ile iş birliğinde, Yiyecek ve İçecek Hizmetleri alanı öğretmenleri ile öğrencilerinin mesleki yeterliliklerini artırarak sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücünün yetiştirilmesine katkı sağlamak için mesleki ve teknik eğitim faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi amacıyla protokol imzalandı.

FM Kahve kurucularından Mehmet Koca; FM Kahve ve Barista Akademi , bu proje kapsamında; Asım Kibar Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi’nde kurduğu Barista Akademi ile belirlenen müfredatlarda eğitime başlamış olmaktan dolayı  büyük gurur duyuyoruz. Amacımız, Mesleki eğitim ile sektörü bir araya getirerek, sanayinin ihtiyaç duyacağı nitelikli işgücünü yetiştirmek dedi. 

Protokol kapsamı ise şöyle;

  • Alan öğretim programlarının ve eğitim materyallerinin hazırlanması/güncellenmesi,
  • Alan öğretmenlerine, MTEGM ile FM Kahve tarafından ortaklaşa belirlenecek takvim ve programa göre Baristalık konusunda hizmet içi eğitimi/iş başı eğitimlerin düzenlenmesi,
  • Alan öğrencilerine Baristalık ile ilgili işletmelerde ve sahada mesleki beceri eğitimi ve staj imkanı sağlanması,
  • Alan mezunlarının FM Kahve bünyesinde istihdamlarının sağlanması,
  • Okul atölye ve laboratuvarlarının yeni teknolojilere dayalı olarak donatılması/desteklenmesi,
  • Okulun, ülke genelinde tüm alan öğretmenlerine Baristalık konusunda hizmet içi eğitim imkanı sunabilmesi için eğitim merkezi olarak kurulması ve ulusal ve uluslararası seviyede faaliyet vermesinin sağlanması,

  • Okulun başarılı olan alan öğrencilerine her öğretim yılında belirlenen kontenjan kadar burs verilmesi,
  • Okuldaki öğrencilere temrinlik malzeme desteğinin sağlanması,
  • Baristalık mesleğini yapmak isteyen ve/veya mesleği olmayan kişilere Baristalık eğitimi verilmesinin sağlanması,
  • Alan öğretmenlerinin ve öğrencilerin teknik gezi ve fuar gezilerinin organize edilmesi,
  • Mesleki ve teknik eğitimin geliştirilmesi için toplantı, seminer, konferans, yarışma vb. farkındalık faaliyetleri düzenlenmesi olarak belirlendi.

"Mükemmel Kalite Mükemmel Hizmet" anlayışıyla 2009 yılında yola çıkan FM Kahve sektöründe hem tedarikçi hem de üretici olarak faaliyetlerini sürdürüyor. 

Gıda sektöründe kurumsallaşmasını tamamlamış, kendi sektöründe öncü tedarikçiler arasında yer alan FM Kahve, ülkemizin bütün bölgelerindeki çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. FM Kahve, geniş ürün ve ekipman yelpazesi ile kahve sektöründe pek çok yeniliğe de öncülük yapıyor. 
Piyasada kendi markaları olan Cafe Rino , Simonelli, Mr. Smooting ile yer alan FM Kahve  ayrıca markaya/kişiye özel paket tasarımı konusunda da uzmanlaşmış kadrosuyla hizmet veriyor.

Ham madde olarak en iyi yeşil çekirdeklerin seçimi, engin tecrübemiz ve kavurma aşamasındaki geleneğimizin birleşimi, ürünlerimizi kalite, lezzet ve aroma açısından mükemmel yapmaktadır diyen Mehmet Koca FM Kahve sadece tedarikçi ve üretici olarak değil, işletmelerin sorumlu bir partneri gibi hareket ederek , kendi Barista Akademisi’nde işletmecilere eğitim ve teknik destek ihtiyacını ücretsiz olarak sağlıyoruz. Sektörümüzü geliştirmeye ,Türkiye için çalışmaya , üretmeye,  devam edeceğiz dedi.