Girişimcilere bayilik/franchise almak için kredi veren bankalar

Haberin tarihi: 15.01.2020 14:01:47

Girişimciler, bankaların sağladığı franchising kredileriyle işletme fikirlerini hayata geçirebilirler. İşte girişimcilere bayilik almak için kredi veren bankalar ve KOSGEB'in girişimcilere yönelik sağladığı avantajlar.

Girişimciler kendi işletmelerini hayata geçirebilmek için yeterli sermayeye sahip değillerse, bankaların kredi kampanyalarına başvuruda bulunabilirler. Bazı girişimciler de kurulumların yerine doğrudan bayilik alma yöntemini tercih ederler. Ancak bunu gerçekleştirebilmeniz için de birikmiş sermayenizin olması gerekiyor. Bankalar da bu bağlamda girişimciler için franchise kredileri finanse etmektedir. Franchising kredilerinde gerekli şartları sağlayan kişilere Akbank, Denizbank, Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank tarafından bayilikler verilmektedir.

Bayilik/franchising kredisi alma şartları nelerdir?

Yeni bir işyeri açma planı yapan girişimciler, ünlü markalardan alabilecekleri bayilikler sayesinde daha kolay müşteri portföyü oluşturabilirler. Kimi firmaların bayiliğinin alınabilmesi için küçük sermayeler yeterli olabilirken, Mc Donald’s ve Burger King gibi işletmelerin franchisingi için çok daha yüksek meblağlar gerekebilmektedir. Franchise sistemi, marka sahibinin belli süre, koşul ve sınırlar içinde yönetim ve organizasyonuna sürekli destek sağlayıp belli bir bedel karşılığında bağımsız yatırımcılarına sistemin ve markasının kullanımını sağlar. Personelinize eğitimler vererek de satış hakkında bilgi sahibi olabilmesini sağlayabilirsiniz. Hazır müşteri potansiyeli bulunan franchiseler ile oldukça kısa süreler içerisinde ciddi rakamlar kazanabilirsiniz.

İş Bankası bayilik ve franchising
İş Bankası franchising kredisi kapsamında 48 ay vadeyle kredi vermektedir. Sisteme giriş için ödenecek tutarın yüzde 75’i kadar kredi verilir. Finansman gereksinimlerinin kullanıldığı demirbaş temini ve dekorasyon giderlerinin yüzde 75’ine kadar kredi kullandırılır. En yakın İş Bankası şubesinden franchising kredisi almaya başlayabilirsiniz.

TEB franchising kredisi
Yeni bir işyeri planı hazırlayan girişimciler güzel olanaklarla kredi kullanabilirler. Açılacak işyeri için karar verdiyseniz, bayilik sırasında ekonomik olarak problem yaşayan girişimciler cazip faizlerle kredi kullanabilirler.

Halk Bankası
Bayilik ile iş yapmak isteyen girişimcilerin en büyük problemleri arasında şüphesiz franchising ücretleri olmaktadır. Müşterilere 60 aya varan vadelerle ilk yıla mahsus olmak suretiyle taleplere göre ilk 6 ay taksit alınmamaktadır. Kredi limitinde demirbaş temini, dekorasyon ve işyeri harcamalarının en fazla yüzde 75’i için kredi çekilebiliyor.

KOSGEB bayilik/franchise kredisi
KOSGEB, 50 bin TL hibeden 500 bin TL’ye varan faizsiz kredi destekler sağlamaktadır. Bayilikler için verilen desteklerden yararlanabilmek için kurumun faaliyet göstereceği işletme kodlarının KOSGEB nace kodları arasında bulunması gerekiyor.