Hayallerini Mimar'ca Pastry Bakery ile taçlandırdılar

Haberin tarihi: 5.04.2019 13:04:05

Mimar Öznur Şahin ile eşi Makine Mühendisi Serkan Şahin yıllarca çalıştıkları mesleklerini bırakıp lezzet aşkıyla, hayallerin peşinden koşarak yeniden eğitim aldılar ve mutfağa girdiler.  

Hayallerinin peşinde koşan Mimar Öznur Şahin ile eşi Makine Mühendisi Serkan Şahin eğitim aldıkları ve yıllarca çalıştıkları mesleklerini bırakıp lezzet aşkıyla yeniden eğitim alarak mutfağa girdiler ve ‘Mimarca Pastry Bakery’i kurdular.  Öznur Şahin lezzetin mimarlığını, Serkan Şahin mühendisliğini yapıyor.

Artık dev binaların mutfağından temeline kadar çizim yerine, lezzetin derinliklerine dalarak damak tadının en güzel resimlerini çiziyorlar. Bu kadar yıllık eğitimden sonra mutfakta da harikalar yaratan Öznur Şahin mutfakta pastalar, börekler yapıyor, eşi Serkan Şahin ise ekmeğin her türlüsünü yaparak farklı lezzetlerde buluşarak ‘Mimarca Pastry Bakery’e gelenlere unutulmaz tatlar sunuyorlar. 

Öznur Şahin “En büyük idealim Türkiye’nin lezzetlerini yurt dışına götürmek. Hayalimizde İtalya’nın Torino kentinde eşimle birlikte bir Pastry cafe açmak var” diyor. Son yılların moda keki San Sebastin’ı ustalıkla yapan ve kattığı sevgi ile konuklarının beğenisini kazanan Öznur Şahin “Bugün San Sebastian, yarın başka bir tat… Yıllarca binaların mutfaklarını çizdim. Şimdi onların sihirli dünyasına girmenin mutluluğunu yaşıyorum. Eşimde bu konuda iyice uzman oldu. Aldığımız mutfak eğitimleri ile ufkumuz açıldı ve yaşam şeklimize yeni bir heyecan geldi. Artık her ikimizde lezzet peşindeyiz” diyor

Öznur Şahin şunları anlatıyor: "Hikâye esasında bu işi sevip sevmediğimi anlayabilmem için workshoplara katılmam gerekiyordu. Bu belki sadece İstanbul'un yoğunluğu ve temposundan kaçıştı. Geçen zaman içinde workshopların yetmediğinde gördüm. Bir sonra ki adımda profesyonel eğitimler almaya karar verdim. Her öğrendiğim ürünü, üretmek adına değil yorum yapabilmek adına öğrenmeyi kendime ilke edindim.  Farklı tatlar, lezzetler ve tarifleri deneyip başardığımda mutlu oldum ve iyi ki bu işi yapıyorum dedim"

Mimar'ca Kafe’nin diğer fikir babası Makine Mühendisi Serkan Şahin şunları anlattı: "İnsanlar belirli bir yaştan sonra sanırım hayallerinin peşinde koşmak o hayalle yaşamayı istiyor. Butik anlayışımız sadece fiziki yapımızı değil; düşüncemizi ve hizmet tarzımızı da yansıtıyor. Doğru ürün, farklı lezzet, mükemmel hizmet anlayışımızı Kafemize yansıttığımızı düşünüyorum" 
Hoşça vakit geçirilecek, müşterilerin gözünün önünde organik üretim yapılan bir ortamda bulunmak insana zevk ve güven veriyor