İletişim maliyetlerinde yüzde 80 tasarruf...

Haberin tarihi: 7.11.2018 14:11:03

Kobikom, bulut haberleşme çözümüyle işletmelerin iletişim (Sabit telefon, toplu SMS, internet, santral…) masraflarını düşürüyor. Aynı zamanda onlara hız ve verim artışı sağlıyor

İŞ dünyasında yeni teknolojileri takip eden, dijitalleşme sürecine ayak uyduran şirketler rekabette avantajlı hale geliyorlar. Büyük ölçekli şirketler, ellerindeki muazzam imkanlarıyla teknolojinin tüm nimetlerinden yararlanabiliyorlar.  Ancak KOBİ’ler için aynı şeyi söylemek zor. Neyse ki onların da imdadına yetişen firmalar var. Bunlardan biri de Kobikom Telekomünikasyon. Kobikom, hizmet sunduğu firmaların maliyelerini düşürüyor. Onların iş yapış süreçlerini hızlandırıyor. Ayrıca daha verimli çalışmalarına yardımcı oluyor. 

DÜNYA VoIP’YE GEÇTİ 

Kobikom Telekomünikasyon Kurucusu Orhan Kirman, “Gelişmiş ülkelerde telefon haberleşmesinin yüzde 70’inden fazlası VoIP teknolojisi ile internet üzerinden gerçekleştiriliyor. Üstelik VoIP kullanım oranı her geçen gün artıyor. 
Mevcut sabit numaralarınızı koruyarak Kobikom üzerinden VoIP altyapısına geçerek, iletişim maliyetlerinizi yüzde 80’e varan oranlarda düşürebilirsiniz” diyor. Kobikom’un bulut haberleşme çözümleri pahalı ve karmaşık olmadığı gibi teknik uzmanlık gerektirmiyor. 

Daha önceki analog PBX sistemlerinin bir zamanlar önemli avantajlar sağladığın belirten Kirman, “Ancak son yıllarda teknolojinin gelişmesiyle birlikte bu avantajlar günümüzün ihtiyaçlarına cevap veremiyor. Ayrıca işletmelere olan bakım, donanım gibi büyük maliyetleri ve kısıtlı özellikleri nedeniyle dezavantajlı hale geldiler. Geleneksel olarak kullanılan donanımsal PBX sistemleri esnek olmadığı gibi, iş akışına uyum sağlayacak ölçeklenebilirlikten yoksunlar” diyor. 

BAYİLİK VERİYOR 

Kobikom, “Hepsi Bir Arada IP Santral Çözümü” ile firmaların tüm ihtiyaçlarını tek noktadan karşılıyor. İşletmeler çoğunlukla santral satın alırken dış ve iç hat sayıları, ses kaydı, IP kullanıcı lisansı, online fax, raporlama gibi özellikler için ilave donanımlar almaları gerekiyor. Bunlar için ek ücret ödemek zorunda kalıyorlar. Kirman, KobiPBX’i tercih eden işletmeler ise bu ve bunun gibi birçok gelişmiş özelliğe ek ücret ödemeden sahip olacakların söylüyor. 

2009’da kurulan Kobikom’un Türkiye genelinde 100 bayisi bulunuyor. Şirket, yeni bayiliklerle bu sayıyı 300’e çıkarmayı hedefliyor. Bayilik için 30 metrekarelik bir işyeri yeterli. 

Kobikom bayilik franchise şartlarını incelemek için tıklayınız