İŞLERİ TATLIYA BAĞLAYALIM - Bağ Pastaneleri

Haberin tarihi: 25.02.2020 16:02:37

Bağ Pastaneleri, yatırımcı adaylarına sunduğu “Pasta Cafe” ve geniş bir dünya mutfağına sahip “Cafe Restaurant” konsepti içeren şube sayısını franchising sistemi ile büyütmeyi hedefliyor.

1961 yılında Üsküdar Bağlarbaşı’ndaki tesislerinde hayat bulan Bağ Pastaneleri, kuruluşundan bugüne sektöründeki yenilikçi yapısı ve özgün ürün çeşidi ile hizmet veriyor. 

Türk insanının geleneksel damak tadına uygun lezzetle, endüstriyel ölçekte, ve tamamen hijyenik koşullarda ürettiği ürünlerini müşterilerine sunan, Bağ Pastaneleri, Pastane anlayışına, günümüz kafeterya anlayışını getiren “ilk marka“ olma özelliği de taşıyor.  

İş Geliştirme Danışmanlığı, yeme içme sektörünün deneyimli markası tactic tarafından yürütülen Bağ Pastaneleri, yatırımcı adaylarına sunduğu “Pasta Cafe” ve geniş bir dünya mutfağına sahip “Cafe Restaurant” konsepti içeren şube sayısını franchising sistemi ile büyütmeyi hedefliyor.

İşini titizlikle yapan, marka olmaya, lezzete, hijyene, büyük önem veren Birgül Macun ile keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.

Birgül hanım sizi kısaca tanıyabilir miyiz?
Marmara üniversitesi Bankacılık ve finans bölümü mezunuyum. 
Bağ Pastaneleri / Adea Gıda şirketinin yöneticisi ve ortağıyım. 

Firmanızın kuruluş ve gelişim süreci hakkında bilgi alabilir miyiz?
1961 yılında Üsküdar Bağlarbaşı’nda başlayan bir lezzet hikayemiz var. Pastane anlayışına, günümüz kafeterya anlayışını getiren ilk markayız.  2017 yılında yönetim değişikliği ile birlikte imalat tesisimizi modernize ederek ileriye dönük yatırımlar gerçekleştirdik. 

Firmanız Franchise vermeye ne zaman ve nasıl başladı?
Bağ Pastaneleri 2005 yılından beri yeni noktalar açarak ve franchise vererek büyüyor. Franchise vermeye markamızı seven sadık müşterilerimizin talebi ve ısrarı ile başladık. Sistemi geliştirerek devam ediyoruz

Kaç şubeniz ve çalışanınız var?
Yeni yapılanmanın ardından verimliliği düşük ve yeni konseptimize uygun olmayan bazı noktalarımızla birlikteliğimizi sonlandırdık. Şu anda 3 şubemiz var ve 4.şubemiz Ankara’ da çok yakında açılacak… 100‘e yakın personelimiz ile, her gün taze ve en lezzetli ürünleri son kullanıcıya ulaştırmak için     çalışıyoruz

Franchise verdiğiniz-vereceğiniz kişilerde aradığınız standartlar nelerdir?
Ailemize katılacak olan herkesin en az bizim kadar işimizi ve ürünlerimizi sevip     sahiplenmesini bekliyoruz. Emek vermesi ve zaman ayırması ön önemlisi. Kararlı ve     sabırlı olması gerekiyor. Tabi kendi işinin patronu olacak finans gücüne de sahip olması gerekir. İş heyecanı yüksek girişimci ruhlu yatırımcıları sektöre yatırım yapmaya ve Bağ ailesinin bir parçası olmaya davet ediyoruz.

Sizce girişimcilerin firmanızı tercih etme nedenleri nelerdir?
Müşteriler tarafından bilinen, tercih edilen ve aranan bir markayız.  Kaliteli ve lezzetli ürünlerimiz ile hep ön planda olduk. Farklı konseptlerimiz ile yatırımcılara, işinden keyif alarak iyi kazançlar sağlayacağı yatırım modelleri sunuyoruz. 

Firmanız bünyesinde Franchise sistemiyle açılacak bir mağazanın ortalama maliyeti nedir?
Adaylara, yatırım bütçeleri ve finans verilerine uygun olarak 3 ayrı konseptimizden birini sunarak, Bağ franchise yatırımcısı olmalarını sağlıyoruz.     
Minimum yatırım maliyeti 400.000 TL ‘den başlıyor konsepte ve mağazanın büyüklüğüne göre bu rakam değişiyor.

Sizden franchisee alanlara ne gibi destekler sağlıyorsunuz?
Lezzetli, kaliteli, yüksek hijyen standartlarında üretilmiş sağlıklı ürün desteği, yatırım bölgesine ve son noktaya uygun konsept ve yönetim planlaması, lojistik ve satın alma desteği, insan kaynakları ve eğitimleri, finans yönetimi, maliyet analiz yönlendirmesi ve eğitimleri, reklam ve pazarlama desteği… 

Mimari detayları çözülmüş konsept projelerin, isteğe bağlı olarak anahtar teslim uygulaması konusunda da destek verilebiliyor.

Sistem nasıl denetleniyor?
Karşılıklı diyalog ve herkese kazandıracak yönetim ve sunum şekli ile herkesin mutlu olacağı bir iş modeli anlayışımız var. 
Bağ ailesinin bir parçası olarak birlikte başaracağımızı biliyoruz ve inanıyoruz…
Bizim hassas noktalarımız, ürünlerin taze ve leziz şekilde misafirlerimize ulaştırılması, hizmet kalitesi ve konsepte uyumluluk.
Bunun denetimi de periyodik olarak yapılan ziyaretler ile sağlıyoruz.

Girişimciler neden bu alanda franchise almalıdırlar?
Gıda sektörü keyifli, sosyal yönü yüksek ve birazda yorucu bir sektör. İşinizi sevmeniz, emek vermeniz ve zaman ayırmanız başarı için önemli. Diğer sektörlere nazaran her an aktif, hareketli ve sürekli nakit girişi olan bir sektör. Kazanç ve karlılığın sürekliği açısından rakip sektörlere göre her zaman bir adım önde…

Franchise yatırımcılara başarılı olmaları için nelere dikkat etmelerini önerirsiniz?
İşinizi sevmeniz, emek vermeniz ve zaman ayırmanız başarı için önemli... Hedeflerinizin olması, kararlı ve sabırlı adımlarla bu hedeflere ulaşmak için planlama yapılması uzun vadede başarıyı getiriyor mutlaka.   

Önümüzdeki dönem hedefleriniz nelerdir?
Bağ lezzetini daha geniş kitlelere ulaştırmak için Bağ ailesine ülke genelinde yeni noktalar eklemeyi planlıyoruz. Özel reçeteler ile yaptığımız üretimimiz, sevk ve saklama koşullarındaki titiz tutumumuz, her gün müşterilerimize taze ve leziz ürünler ulaştırmamızı sağlıyor. 

 

Bağ Pataneleri Franchise Şartları ve başvurmak için tıklayınız...