Japonlara çocuk halısı satıyor

Haberin tarihi: 12.11.2018 10:11:41

Nego Mimarlık Tasarım tarafından Bursa’da üretilen antialerjik çocuk halıları dünyada büyük ilgi görüyor. Şirket şimdi de iç pazarda yeni bayiliklerle atağa hazırlanıyor…

ERSAN ÇIPLAK / [email protected]

İHRACAT artık zor değil. Bunu öğrendik. Ancak bazı ülkelere ihracat hiçbir zaman kolay olmadı. Örneğin Japonya. Eğer Japonlara ürün satabiliyorsanız dünyanın bütün pazarlarına girebilirsiniz. Evet, onlar dünyanın en nazik insanları olabilirler. Ancak Japon alıcılar aynı zamanda dünyanın en titiz müşterileridir. Bunu biz değil, dış ticaret uzmanları söylüyor. Şimdi size bu klişeleri yıkan çarpıcı bir örnek vereceğiz. Bursa merkezli Nego Mimarlık Tasarım’ın Sahibi Meltem Akdeniz, halıyı yere serilen bir obje olmaktan çıkardı. Tek bir alana odaklanan Akdeniz, çocuk halılarında uzmanlaştı. Nego Mimarlık Tasarım İvi markasıyla sadece çocuk halısı üretiyor.  

DÜNYA STANDARTLARINDA 

Nego Mimarlık Tasarım’ın Sahibi Meltem Akdeniz,  “Hipoalerjik, antistatik, toksin içermeyen boyalar kullanıyoruz. Bunlar uluslararası bağımsız laboratuvarlarda yapılan testlerle belgelendi” diyor. Şirketin ürünleri Avrupa Çocuk Güvenlik Standartları’na uygun. Üretim de dünyaca kabul gören kalite belgelerine sahip. Şirket sadece üretimdeki titiz yaklaşımıyla fark yaratmıyor. Aynı zamanda halılar yaş, cinsiyet, ilgi alanı ve kişilik özelliklerine göre farklı seçeneklerde hazırlanıyor.

Şirketin tescilli tasarımları var. Sıra dışı ürünler geliştirilirken renk, doku, malzeme anlamında da yoğun bir AR-Ge çalışması gerçekleştiriliyor. İlk ihracatını İtalya’ya yapan şirket, yurtdışında sıra dışı tasarımları çok ilgi görüyor. Şimdi ABD, Japonya, Rusya, Güney Kore, Avustralya, İsveç, Norveç, Danimarka, Finlandiya, İngiltere, Almanya, Macaristan, Fransa, İtalya, Rusya, İspanya, Kazakistan, Bulgaristan ve Yunanistan’a halı satıyor. 

Kalite kontrol, dayanıklılık ve sağlık konusunda çok katı standartları olan Japonya’ya bile halı sattıklarını belirten Akdeniz, “Bu ürünümüzün kalite ve diğer özellikleri açısından önemli bir gösterge oldu bizim için” diyor. Akdeniz sözlerinin şöyle tamamlıyor: “Gelişmiş ülke pazarlarında yüksek standartlar uymak ya da ülkelere göre değişen testleri geçip belgenizi almak kolay değil. 
Bu süreçte müşterilerimiz ile işbirliği yaptık. Sorunları birlikte çözdük. Hiçbir zaman sabırsız ve kayıtsız davranmadık. Aylarca süren ön hazırlıktan sonra ihracata başladığımız müşterilerimiz de oldu. Bunun sonucunda yıllarca süren sağlam temeller üzerine kurulmuş işbirliklerimiz devam ediyor.”  

BAYİLİK VERİYOR 

İvi koleksiyonlarında halıya sadece desen verme değil, anlam ve işlev katma fikri fark yaratıyor. Örneğin, trafik tasarımlı bir model üzerinde caddeler, trafik ışıkları ve ağaç gibi objeler bulunuyor. Oyun halılarımız günümüzün ekran bağımlısı yalnız çocuklarının ailesi ve arkadaşları ile iletişimini güçlendirecek alternatif aktivite ve oyun alanlarına olan ihtiyacı dikkate alınarak geliştiriliyor. Şirket iç pazarda online satış kanalında oldukça etkin. Bunun yanı sıra yeni bayilikler vererek dağıtım kanallarını artıracak. 


2006’da kuruldu
Nego Mimarlık Tasarım 2006’da, Bursa’da kuruldu. İvi markasıyla çocuk ve gençlere özel halı üretiyoruz. Minivi, midivi, maxivi, sportivi, geovi ve romantivi kategorileri altında 56 faklı halı üretiyor.