Küçük sermayeli 25 PRATİK İŞ FİKRİ

Haberin tarihi: 5.06.2020 09:06:05

Sanal takı tasarım atölyesi, koku terapistliği, feng-shui tasarımcılığı,yaşlılara özel ev taşıma hizmeti… Herkesin yapabileceği basit, pratik iş fırsatlarını araştırdık. İşte ayrıntılar

Bayimolurmusun.com.tr olarak herkesin yapabileceği, yatırım maliyetleri düşük, öğrencisinden emeklisine kadar herkesin yapabileceği basit iş fırsatlarını araştırdık. Bu işler arasında size ek gelir yaratabilecek olanların yanı sıra 
size yeni bir meslek kazandırabilecek nitelikte olanlar var. İşte herkesin rahatlıkla deneyebileceği 25 pratik iş fikri…

 

YAŞLILARA EV TAŞIMA HİZMETİ: Bu iş henüz Türkiye’de yok. Küçük bir şirket kurup, evini taşımak isteyen ancak bu zahmeti göze alamayanlara hizmet verilebilirsiniz. Ancak bu işi sıradan bir nakliye işiyle karıştırmayalım. Yaşlı müşteriler, taşınma gününün ardından yeni evlerine girdiklerinde diş fırçası, süs eşyaları, televizyon uzaktan kumandası, her şeyi yerli yerinde bulacak şekilde yapılacak. 

ONLİNE MAKYAJ: Sanal dünyada getirisi yüksek bir iş. Giderek yaygınlaşıyor. Bir makyaj uzmanıyla işbirliği yaparak farklı bir girişime imza atabilirsiniz. Kuracağınız bu sitede cilt bakımı ve makyaj sırlarıyla ilgili bilgileri paylaşabilirsiniz. Bunların yanı sıra siteye sanal makyaj uygulamaları eklemeniz mümkün. 

SANAL TAKI TASARIM ATÖLYESİ: Web tabanlı kurulacak sitede, boncuk ve takı malzemesi satabilir ya da şablonlarla sanal ortamda boncuk dizdirerek sürekli sipariş alabilirsiniz. Bu iş ilk yapanlar oldukça popüler hale geldiler. Hala fırsatlar var. 

EVCİL HAYVAN BAKICILIĞI: Hiçbir dönem bu kadar ihtiyaç olmamıştı bu işe. Bu işi yapan az sayıda firmanın iyi cirolar elde ettikleri belirtiliyor.  Düzenli müşteri bulmak kazancın artmasında önemli bir etken. Hayvan bakıcısı bulan bir acenteye başvurabilir, ya da kendi evinizi hayvanlara pansiyon olarak açabilirsiniz. 

KÜÇÜK ÇİFTLİK: Hani herkes bahçe işleriyle uğraşmayı seviyordu. Haydi öyleyse. Biraz da para kazanalım. Nasıl mı? Bodrumunuzda veya birkaç dönümlük küçük bir parselde lahana, mantar, yenebilen çiçekler ve özel sebzelerle, kabak çiçeği, beyaz pancar, mavi küçük patates, beyaz kuşkonmaz, yeşil şeker karpuzu gibi meyveleri yetiştirebilirsiniz. Birkaç müşteri bulup geçim kaynağı yaratabilirsiniz. Hatta mahallenizdeki market, manavlara toptan satabilirsiniz. 

HEDİYE SEPETİ HAZIRLAMA: Hayır modası geçmedi. Fark yaratan kazanıyor. Yaratıcılık ve tasarım becerilerini kullanarak gelir elde etmek isteyenler için ideal bir girişim. Geleneksel gurme yiyecekleri ve mutfak gereçleriyle dolu bir sepet hazırlaya bilirsiniz. Spor malzemeler sepetine ne dersiniz? 

HAVA TEMİZLİK SERVİSİ: İşyeri ve evlerdeki hava kalitesi, gittikçe büyüyen bir sorun. Nefes yolu hastalıkları, hava kanalları ve hava filtrelerindeki hava kirliliğinden oluşan hastalıklar, yalnızca küçük girişimciler için değil, büyük sanayi kuruluşları için de önemli iş fırsatları yaratıyor. 

FENG SHUI DANIŞMANLIĞI: Boşluk, ışık, renk, ses ve nesnelerin yerlerinin seçici kullanımı duygularımızı sakinleştirip, ruh halimizi değiştirebiliyor. Feng shui danışmanları evlerde, binalarda arzularımıza daha uygun düşünebildiğimiz ortamlar oluşturuyor. Olumsuz hava veren bir odayı, büroyu düzenleyerek bir yerdeki olumsuz enerji alanlarını temizliyorlar. 

EVLİLİK KOORDİNATÖRÜ: Evlilik koordinatörleri gelin, damat ve onların aileleriyle görüşerek, ne istediklerini öğreniyor ve bütçelerine bağlı olarak, istedikleri gibi bir düğün organize ediyorlar. Bu işi yapmak için gerekenler: Bilgisayar, yazıcı, faks-tarayıcı, fotokopi makinesi, düğün planlama yazılımı, cep telefonu, ofis mobilyası, gardırop, ilk pazarlama bütçesi. Kazanç, sabit bir ücret ya da saat başı olarak tespit ediliyor. Düğün bütçesinin yüzde 10-15’i sabit ücret olarak alınıyor.

DIŞ GÖRÜNÜŞ DANIŞMANI: İş hayatında önemli işler almak için insanlar iyi izlenim bırakmak isterler. İşte bu noktada dış görünüş danışmanlarına iş düşüyor. Dış görünüş danışmanları, müşterilerine bir şirketteki sekreterden yöneticilere kadar çalışan personele karşı iyi görünüp kendilerini takdim etmenin ipuçlarını veriyorlar. 

STANT KİRALAYIN: AVM’ler küçük yatırımcılar için fırsatlarla dolu. Son dönemde özellikle stant ya da kiosk yatırımları oldukça popüler hale geldi. Çünkü yatırım maliyetleri, kira ve personel giderleri mağazalara göre çok daha küçük. İyi bir lokasyonda açılan stantlar oldukça yüksek cirolar elde ediyor. 

BİLGİSAYAR DANIŞMANLIĞI: Teknoloji marketlerinde en gözde personellerinden biri olmak için donanım ve yazılım konusunda teknik bilgi öğrenip, internet ya da özel uygulamalar konusunda teknik detaylara hakim olmak gerekiyor. 

OFİS DESTEK HİZMETİ: Sekreter veya yardımcısı olmayan, işleri yoğun kişilere hizmet verebilirsiniz. Ofis destek hizmetleri birçok konuda (yazım, çeviri, düzeltme, iş yazıları, el ilanları hazırlama, muhasebe, fatura düzenleme, ofis idaresi ve topluluk görüşmeleri gibi) çözüm üretiyor. 

İŞ PLANLAMACISI: Firmalar kredi, hibe temin etmek için iş planı yapmaları gerekiyor. Eğer muhasebe ve pazarlama konusunda genel bilginiz varsa hiç de yabana atılmayacak bir gelir elde etmek mümkün. 

WEB TASARIMCILIĞI: Hayır modası geçmedi. Tam tersine ilgi daha çok artıyor. Başarılı web tasarımları oluşturmak için grafik tasarımı veya buna uygun bir alanda ön bilgiye sahip olmak şart. 

BLOG YÖNETİCİLİĞİ: İnternette ürünlerinin tanıtımı için sosyal medya kullanmayan şirket neredeyse yok. Bu tanıtım yollarından biri de firma ya da sektöre özgü blog siteleri kurgulayıp yönetmek. Blog sitelerinin onlarca çeşidi var. Markayı ya da şirketin kurgusunu öne çıkarmadan yapılacak ‘blog atışmaları’ en keskin reklamlardan çok daha etkili olabiliyor. 

TREND UZMANLIĞI: Moda, ekonomi, politika, kültür, sanat… Artık hangi alanda olursa olsun birçok şeyi trendler belirliyor. Bu gerçekten yola çıkarak araştırma ve analizlere yer verebileceğiniz bir internet sitesi hazırlayabilirsiniz. Bu web sayfanızda belirli uygulama alanları kategorize edilebilir.  

NOSTALJİ DÜKKÂNI: Nostalji her dönem para kazandırıyor. Küçük bir yatırımla çeşitli nostaljik objelerin benzerlerini ürettirip internette satışa sunabilirsiniz. Bunun için geçmiş yıllarda nelerin öne çıktığını araştırarak ilk adımı atabilirsiniz. Hedef kitlenize göre belirleyeceğiniz simgeler, eşyalar, buluşlar, markalar taranarak yüzlerce materyal ortaya çıkarabilirsiniz. 

ORGANİK ÜRÜNLER: Organik ürünlerin satan işletmelerin sayısı artıyor.  İsterseniz tanınmış bir markadan bayilik alabilir ya da organik çiftliklerden temin edeceğiniz ürünleri pazara çıkarabilirsiniz. 

BİLGİSAYAR ONARIMI: Madem bilgisayarsız hayat yok. O zaman bu işte her dönem para var. Bilgisayarlar sık sık tamire ihtiyaç duyuyorlar. Ancak pazarda eğitilmiş eleman eksikliği yaşanıyor. Belki en pratik olan online eğitim ile ilk adımı atabilirsiniz. 

İHRACAT KOORDİNATÖRLÜĞÜ: Bu iş için sözel ve yazılı iletişim becerilerinizin üst düzeyde olması gerekiyor. İhracat izninin ne zaman gerektiği, ihracatı finanse etme yolları, sigorta işlemleri, gümrük ve deniz taşımacılığı terimleri ve hükümet yönetmeliği gibi konularda bilgi sahibi olmalısınız. 

KOKU TERAPİSTİ: Japonlar işyerindeki verimliliği artırmak için yaygın olarak kokuları kullanıyor. Sizde bu alanda kendinizi geliştirerek ofislerden fabrikalara, yemekhanelerden terminallere kadar birçok farklı alanda yeni bir iş fırsatı yaratabilirsiniz. 

BAHÇE EKİPMAN BAYİLİĞİ: Hobi bahçeciliğindeki hızlı büyüme bahçe ekipmanları satışına da yansıyor. Sizde bu alanda ihtiyaç duyulan ya da en çok talep gören ürün gruplarının ithal ederek piyasaya sunabilirsiniz. 

JAMAİKA KÖFTESİ: Jamaika köftesi, çocuklara özel sanat teknikleri,  pratik garaj kapısı, çevre dostu halı yıkama… Bu ve benzeri ürün ya da hizmetleri sunan yabancı menşeli firmaların Türkiye’de henüz temsilcileri yok. Elini çabuk tutan karlı çıkabilir. 

ÇAY EVİ: Şimdilerde yayılan çay kafelerine ilgi çok fazla. Türkiye’de ilk kez zincir çay kafelerin sayıları artıyor. Demleme çay, bitki çayları ve benzeri ürünleri ön plana çıkaran bu yeni konseptler şu sıralar çok popüler.