Masterpiece Büyüyen Pazarda, Rakipsiz Bir Marka

Haberin tarihi: 14.10.2021 10:10:22

İki eski arkadaş Mehmet Can Yaman (Ressam) ve Can Tulay (Avukat) ile kurucuları oldukları, Studio Masterpiece konseptinin nasıl ortaya çıktığını ve gelecek planlarını konuştuk.

Masterpiece adı ve konsepti nasıl çıktı?
Evlerimizde arkadaşlarla buluştuğumuzda bir gün Masterpiece konseptini kendi eğlencemiz için denedik. Yani ressam hem anlatıyor, hem gösteriyor; daha önce yağlı boya deneyimi olmayan kişiler de onunla birlikte yapıyor. Ancak biz bize olduğumuz için bir ders gibi değil, daha eğlenerek, muhabbet ederek gerçekleşti. Çok keyif aldığımızı gördük. Proje bu şekilde oluştu

Masterpiece adı da eğlencenin bir parçası. Masterpiece başyapıt demek. Arkadaşarasında yaptığımız atölye çalışmalarında herkes yaşadığı deneyime hayran olmuş, birlikte yaptığı eserlere kendi başyapıtı gözüyle bakmıştı. Bu bir sınav değil, herkes kendince en iyisini yapıyor, her çalışma bir başyapıt. Yola çıkış noktamız bu, hiç resim deneyimi olmayan insanlara kendi baş yapıtlarını yaptırabilmek.

Masterpiece’te hangi atölyeler var, nerelerde varsınız?
Masterpiece' te resim, heykel, string art, terrarium veritim atölyeleri var. Şimdilik İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Kocaeli'nde varız. Franchise ile tüm büyük şehirlere yayılmayı amaçlıyoruz.

Maslak gibi sergi, eğitim ve etkinlikleri birlikte yürüttüğümüz büyük mekanlı sanat merkezimiz, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı kurslar verdiğimiz stüdyolarımız, sanatsal etkinlikler düzenlediğimiz atölyelerimiz var.

Etkinlikleriniz nasıl yapılıyor?
Atölye çalışmaları en fazla 3 saat sürüyor. Katılımcı sayısına, yapılan eserin içeriğine göre değişebiliyor. Çalışmalarda kullanılan tüm malzemeleri biz sağlıyoruz. Sanatçılarımız önce malzeme, üslup, sanat tarihi gibi konularda teorik bilgiler veriyor. Ardından yapılacak eseri (resim, heykel, string art, terrarium) katılımcılarla adım adım birlikte yapıyorlar. Sanatçılarımız hem kendisi yapıyor, hem birebir katılımcılara anlatıyor, gösteriyor.

Pandemi sürecinde neler yaptınız?
Tüm dünyada olduğu gibi biz de online eğitime geçtik. Gerek teorik içerikli seminerlerimiz, gerekse pratik uygulamalarımız yoğun katılımcı aldı. İnsanların eve kapandığı sürede biz sosyal medya kanalıyla daha çok tanındık. Uyguladığımızyöntemin farkını ve başarısını sevinerek gördük. Pandemide kazandık diyebiliriz.

Masterpiece’in bu kadar sevilmesinin sebebi sizce nedir?
Samimiyet diye tek kelimeyle özetleyebiliriz. Hep dediğimiz bir şey var; “Masterpiece bir kurs değil, bir keyif seansı”. Atölyedeki ortam da buna uygun, okul didaktiğinden uzak, birlikte eğleniyoruz. Elbette seansın sonunda katılımcıların sanatın temel ilkelerini anlaması ve doğru uygulaması, güzel bir eser ortaya çıkarması önemli.

Daha önce Masterpiece deneyimi yaşamamış olanlar için söyleyecekleriniz var mı?
Masterpiece etkinliklerinde resim, heykel eğitimi geçmişi aramıyoruz. Aksine ne kadar deneyimsiz olursanız alacağınız keyif o kadar artıyor. ‘Ben çöpten adam bile çizemem.’, ‘En son ortaokulda elime fırça aldım.’ gibi sözleri oldukça sık duyuyoruz. Seansın sonunda katılımcılar kendi yaptıklarını gördüklerinde gözlerinin içi parlıyor. Kendi baş yapıtlarını yapmış oluyorlar.

Franchise sisteminizi biraz anlatabilir misiniz?
Studio Masterpiece olarak 2014 yılında faaliyete geçtik. Daha önce hiç yapılmamış,yepyeni bir konseptle,“sanat, müzik, keyif”mottosuyla yola çıktık. Küçük işletmelerde kazandığımız deneyimle Maslak’ta 1400 m2 Sanat Merkezini açtık. İlk günkü heyecanla, her ay binlerce yeni sanatseverle buluşuyoruz.

Etkiniklerimize dahil olan katılımcılarımızdan ve atölyelerimizi deneyimlemiş girişimcilerden yoğun franchise talepleri alıyorduk. 2021 yılında altyapı çalışmalarımızı tamamlayıp franchise vermeye hazır hale geldik. Atölye, Studio ve Sanat Merkezi olmak üzere üç farklı franchise modeli oluşturduk.

Hangi bölgede hangi konseptin verimli çalışacağını belirledik. Büyük şehirlerde bağımsız çalışacak Masterpiece stüdyo ve atölyeler açtırıyoruz. Küçük şehirlerde kafe veya eğitim merkezi gibi hazır, çalışan, müşterisi olan yerlerin içinde Masterpiece bölümü oluşturuyoruz, hem yatırım ve masraf düşüyor, hem diğer işletmeye müşteri kazandırıyoruz.

Sistemi merkezden yönetiyoruz. Atölyelerin mimari tasarımından kuruluşuna, malzeme tedarikinden sanatçıların eğitimine, etkinliklerin oluşturulmasından internet sitemiz ve biletix üzerinden online satışına, sosyal medya kanallarının yönetilmesine kadar her konuda yatırımcımızı destekliyoruz.

Franchise alanlarda geçmiş iş tecrübesi veya sanat yeteneği aramıyoruz. Aradığımız,girişimcilik azmi ile eğlence motivasyonunun bir araya gelmesi, beklentimiz markamızın sahiplenilmesi ve doğru şekilde temsil edilmesi.

Masterpiece büyüyen pazarda, rakipsiz bir marka. Deneyimle yapılandırılmış iş modeli, internet üzerinden hızlı satışı, eğlenceli çalışma ortamı,sanat sever müşteri kitlesi ile, aradığımız tarzda işletmecinin hayallerini süsleyen bir girişim. Merkezin deneyimi, desteği ve eğitimiyle yürüyen mükemmel bir franchise fırsatı. Düşük yatırımı, hızlı geri dönüş ile karlı bir iş.