Memoş Tantuni Franchise ile yurt içi ve yurt dışında büyüyor

Haberin tarihi: 18.01.2019 14:01:42

Her şey 1964 yılında Hasan Tahsin Yelkenaç’ın Mersinin tarihi Büyük Hamam Sokağı’ndaki bir barakayı mütevazi bir kebapçıya dönüştürmesiyle başladı. Eti işlemeyi kasap olan babasının yanında öğrenen Hasan Tahsin Usta, kısa sürede çevre esnafın değişmez adresi haline geldi. 1979 yılında oğulları Cengiz ve Mehmet Can’ın babalarına katılması, öykünün bugüne kadar uzanmasını sağlayan dönüm noktası oldu. Mehmet Can’ın küçük yaşına rağmen işindeki ve insan ilişkilerindeki becerisi dükkanın, müşterilerin ona taktığı ‘Memoş’ lakabıyla anılmasını sağladı. 2014 yılında Milli eski basketbolcu ve aktif girişimci Ömer Onan ile ortaklığa geçiş sonrası, markanın büyüme ve yurt geneline yayılma süreci başlamıştır.

Ömer Onan; 2019  sonuna  kadar  yurt  içinde ve  yurt dışında, kar  eden , mutlu  ve  verimli  çalışan 20  yatırımcıya  ulaşmayı  hedeflediklerini söyledi.

Türk basketbolunda önemli ve başarılı bir sporcuydunuz, bu başarıyı neye bağlıyorsunuz. Günümüzde Türk basketbolunu nerede görüyorsunuz?
Basketbol sporuna ilkokul sıralarında Mersin de başladım, o yaştan beri çok çalışkan ve hırslı bir sporcuydum. Basketbol hayatım boyunca hep büyük takımlarda olmayı ve milli takımda olmayı hayal ettim. Sanırım çok çalışmak ve hayal etmek başarının sırrı. Türk basketbol ligi Avrupa’nın en iyi 2 liginden biri. 12 dev adamdan sonra yeni bir jenerasyon geliyor. TBF olarak 18-20 yaş arası gençlere çok önem veriyor ve çalışıyoruz. Türkiye’de yapılan spor branşları  içinde  en  başarılısı  basketboldur.

Girişimci olma fikri nasıl doğdu? 
Spor hayatı belli bir  yaşa  kadar  devam  ediyor, bende  Mersinli  olarak  doğduğum  şehir ile   özleşmiş  bu  ürünle  ilgili  şehrimizin  en  köklü  tantunicisi  MEMOŞ ile  ticari  bir  ortaklığa  girip, bir   Mersin  markasını  ulusal ve  uluslararası alana  taşımak   istedim. İşin ticari yönünün yanı sıra  bir  çok insanın  iş vereni  olabilmek,  aileleri   ile  birlikte  yaklaşık  350  kişiyi mutlu  edebilmek de   beni  ayrıca  manevi  olarak da  tatmin  ediyor.

Bize biraz markadan bahseder misiniz, Memoş Tantuniyi rakiplerinden ayıran özellikleri nelerdir?
54 yıldır lezzet  ile  tantuni  yapan tecrübemiz, işinin  ehli  profosyonel  kadrolarımız ,oturmuş  alt  yapımız, tatminkar  kar  marjlarımız  ve  marka  bilinirliğimiz bizi ön  plana  çıkarıyor.

Franchising sistemi ile markayı büyütmek istiyorsunuz. İleriye dönük hedefleriniz nelerdir?
Yurtiçi ve yurtdışında büyüme çalışmalarımız devam ediyor.2019  sonuna  kadar  yurt  içinde ve  yurt dışında, kar  eden , mutlu  ve  verimli  çalışan 20  yatırımcıya  ulaşmayı  hedefliyoruz.

2018 Bayim Olur musun fuarındaydınız ,Fuara özel projeler ve kampanyalarınız oldu mu?
Fuar boyunca standımızda, popüler sporcu ve sanatçıları lezzet severler ile buluşturduk.

Franchise adayınızda aradığınız özellikler nelerdir? 
Optimum bir bütçeye sahip olması, işinin başında duracak olması, bölgesinde hareketli ve insan trafiğinin yoğun olduğu, paket servise uygun 60-125 m2 civarı bir dükkana  sahip  olması yeterlidir. 

Yurt dışında şubeleşme planlarınız var mı?
Konseptimiz ve lezzetimiz  Türk ve  Ortadoğu  damak  tadına  çok uygundur. Gerek  Ortadoğu  gerekse  Türklerin  yoğun  yaşadığı  tüm  ülkeler  hedef  bölgemiz  olup  İngiltere ve  Suudi  Arabistan  için  belli  bir  noktaya  gelmiş  bulunmaktayız.

Girişimcilik aşamasında başka hayalleriniz var mı?
Bu  müthiş  lezzeti sadece  restoranlarımızda  değil, perakende  sektöründe ve marketlerde de  tüketici ile buluşturmak gibi  orta  vadede  bir  projemiz  bulunmaktadır.

Franchise sistemine bakış açınızdan bahseder misiniz?
Bugün  resmi veriler  bize, yeni  açılan  bireysel  ticari  işletmelerin %62 sinin  kapandığını  göstermektedir . Aynı  rakamlara  franchising  sisteminde  baktığımız  zaman  ise  el  değiştirme  oranı  % 14 ‘ lerdedir. Konusunda  tecrübeli ,  başarısını kanıtlamış  ve  profesyonel  kadroların  yönettiği  sistemlere  dahil  olmak küçük  yatırımcı  için  her  zaman  doğru bir karardır. 

Memoş Tantuni Bayilik/Franchise Şartları ve başvurmak için tıklayınız