Basın Bülteni

Avrupa ve Ortadoğu’nun en büyük franchising fuarı İŞİNİZİ BÜYÜTEN FUAR

FRANCHİSE SEKTÖRÜ BU FUAR İLE BÜYÜYOR

Katılımcı marka, m2 ve ziyaretçi sayısı bazında Avrupa ve Ortadoğu’nun birincisi olma özelliğini taşıyan Bayim olur musun Franchising ve Markalı Bayilik Fuarı, Medyafors Fuarcılık organizasyonu, UFRAD işbirliği ve Coldwell Banker Türkiye Ana Sponsorluğunda 11-14 Ekim tarihleri arasında CNR Fuar merkezinde düzenlendi.

Türkiye’nin franchising alanındaki ilk ve tek fuarı olan Bayim Olur musun Fuarı rekorlara imza atarak sektörün nabzını tutmaya devam ediyor. 11-14 Ekim 2018 tarihleri arasında 27 bin 500 m2 alanda 16. kez kapılarını açan fuarda, 300 yerli ve yabancı marka, girişimcilerle bir araya gelerek bayilik görüşmeleri gerçekleştirdi; yeni anlaşmalara imza attı. 28 bini aşkın girişimci adayının ziyaret ettiği fuarda profesyonel ve bilinçli ziyaretçi sayısı dikkat çekti. Bini aşan yabancı yatırımcı, ticari işbirliği amacıyla geldiler. Onlarla, markalarını dünyaya açma planları yapan yerli markalar son derece verimli görüşmeler gerçekleştirdi .Belçika, Hırvatistan, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Yunanistan, Macaristan, İtalya, Hollanda, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, İspanya, İsveç, İsviçre ve İngiltere’den gelen yatırımcılar ve heyetler Türk markalarına yoğun ilgi gösterdi. Markalarla girişimcileri buluşturarak reel sektöre ve ülke ekonomisine önemli katkıda bulunan fuar, firmaların franchise sayısını arttırdığı, birçoğunun da ilk çıkış, gelişim ve lansman noktası olma özelliğini taşıyor. 16. yılında yoğun katılım ve rekor ziyaretçi ile tamamlanan fuarın açılışı, Avrupa Franchise Federasyonu Başkanı Sn. Didier Depreay ,UFRAD Franchising Derneği Başkanı Sn. Dr. Mustafa Aydın, Coldwell Banker Türkiye Franchise Satış Koordinatörü Sn. Ayhan Kaya, Medyafors Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Özhan Erem , Medyafors Fuarcılık Yön. Krl. Üyesi ve Uluslararası İlişkiler Direktörü Sn. Ferzan Erem Escobedo, T.C. Devlet ve AB Eski Bakanı Sn. Egemen Bağış, T.C. Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Sn. Dr. Nureddin Nebati ve çok sayıda firma yetkilisinin teşrifleriyle gerçekleşti.

Özel bölümleriyle de beğeni toplayan Bayim Olur musun Franchising Fuarı, franchise veren markalara ürün ve hizmet konusunda destek olan tedarikçi firmaları ’Tedarikçi Özel Bölümü’nde sektörün tüm paydaşlarıyla 2.kez buluşturdu. Fuar kapsamında düzenlenen Avrupa Franchise Federasyonu (EFF) toplantısına katılan 12 ülkenin franchise dernek başkanları yeni işbirlikleri konusunda kararlar aldılar. 4 gün boyunca gerçekleştirilen seminerlerde hem ziyaretçi hem katılımcılara eğitici bilgiler verildi.

Ünlülerinde markajında olan fuarı, Banu Alkan, Coşkun Göğen ve Okan Karacan ziyaret etti. Medyafors Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Özhan Erem, "Medyafors olarak, yeni iş fırsatları arayan girişimcileri, franchise ağıyla büyümek isteyen markalarla bu yılda bir araya getirmekten dolayı gururluyuz. Franchising sistemine ve gelişimine önem veriyoruz. Fuar durgunluk sinyalleri veren ekonomide yeni kapıların açılmasına neden oldu. Yüzlerce cazip fırsatlar, yeni iş konseptleri, her bütçeye uygun franchise seçenekleri, fuarda görücüye çıktı. Fuara iş kurmak için gelen girişimciler patron olarak çıktılar. İşadamları, yatırımcılar, girişimciler… Fuarın profesyonel ziyaretçileri bu yıl katılımcı firmaların yüzünü güldürdü. Bayilik vererek zincirleşmek isteyen markalar fuardan mutlu ayrıldılar. Binlerce görüşme gerçekleşti, bayilik sözleşmeleri imzalandı. Fuara gelen yabancı işadamlarıyla yerli markalar arasında ticari işbirlikleri kuruldu. Bayim Olur musun Franchising Fuarı’na bu yıl muazzam bir ilgi vardı. Fuar ülke ekonomisinin gelişiminde 16 yıldır önemli bir misyon üstlenmiş durumda. Her sektörden katılımcının yer aldığı Bayim Olur musun Fuarı, franchise sektörünün nabzını tutmaya 17. yılında, 10-13 Ekim 2019 tarihleri arasında devam edecek.."dedi.

Bayilik ve Franchise almak isteyen girişimcilere, www.bayimolurmusun.com.tr portalı ve fuarda tüm girişimcilere dağıtılan Bayim Olur musun Gazetesi kanalıyla markaların franchise koşulları hakkında güncel bilgilerle rehberlik ediyoruz.

Bayim Olur musun?