250 Milyar Dolarlık melekler Türkiye’de toplanıyor!

Haberin tarihi: 11.01.2019 16:01:02

Dünyanın en büyük erken aşama sermaye ve yatırım piyasaları topluluğu olan WBAF Dünya Melek Yatırım Forumu, World Congress 2019’de eş zamanlı yapacağı 5 önemli zirve ile dünyanın dört bir yanından gelen 1000'den fazla delege ve 80 ülkenin katılımı ile İstanbul’da bir ilke daha imza atacak.

Dünya Melek Yatırımcılar Kongresi 2019,  erken aşama yatırımcılığının Oscar’ları olarak kabul edilen WBAF World Excellence Awards ile Swissotel The Bosphorus’ta dünyanın en iyilerini dünyaya tanıtacak. Dünyanın önde gelen borsaları, varlık fonu yöneticileri, ortak yatırım fonları, servet yönetim şirketleri, aile ofisleri , özel bankacılık birimleri, teknopark yöneticileri, +100 milyon dolar değerindeki şirketlerin uluslararası CEO’ları, melek yatırımcılar, VC’ler ve 20 ülkeden bakanın katılacağı WBAF World Congress 2019 Türkiye’yi uluslararası sermaye piyasalarının hub center’ı haline getiriyor.

Bu yıl ilk kez startup’lar dünyanın dört bir yanından gelen yatırımcılara ana sahnede sunum yaparak işlerini büyütmek için finansman sağlamaya çalışacak. Kongrenin ikinci günü düzenlenecek GFRS – Global Fundraising Stage /  Küresel Fon Bulma Sahnesi ile girişimcilere çok büyük bir fırsat veriliyor. Girişimcilerin bu sahnede yer alarak sunum yapabilmeleri için son başvuru tarihi ise 15 Ocak 2019.

Melek Yatırımcılık da dünya çapında bir patlama yaşıyor.
Avrupa’da erken dönem yatırımlarının %90’dan fazlası Melek Yatırımcıların sermayeleri ile karşılanıyor. Melek Yatırım piyasasının büyüklüğü Avrupa’da 9.8 Milyar Euroyu, ABD ve Kanada’da ise 26 Milyar doları aşmış durumda. 2020 yılında dünyadaki erken dönem yatırım piyasası büyüklüğünün 50 milyar doları aşacağı beklenmekte. 50 milyar dolarlık Melek Yatırım piyasası sonraki 5 ila 7 yıl içinde yaklaşık 250 milyar dolarlık bir çıkış imkanı doğurmakta.

OECD raporları, dünya ekonomisinin %96’dan fazlasının KOBİ’ler, Girişimciler ve start-up’lar tarafından oluşturulduğunu göstermekte. Birçok devlet, yeni iş alanlarının ve toplumsal adaletin oluşturulabilmesinde erken dönem yatırım piyasasının önemini kavramış ve dolayısı ile yeni kurallar ve regülasyonlar yoluyla Melek Yatırımcılar, Kurumsal Risk Sermayesi Şirketleri ve Start-up’lara vergi kolaylıkları getirmeye başlamış bulunuyorlar. Türkiye’de melek yatırımcılık devlet desteği % 75 oranı ile dünyanın en yüksek oranı.

World Congress 2019 neden bu kadar önemli?
Sebep basit: Sadece Melek Yatırımcılar, start-up ve scale-up’ları sermaye piyasaları ile tanıştıracak bilgi birikimi ve ağa sahip. Erken çıkış için yenilikçi finansal planlar hazırlayabilirsek, bu çok daha kısa zamanda daha fazla iş imkânı ve toplumsal adalet anlamına gelecek. Bu nedenle, WBAF 2019 süresince, Aile Ofisleri ve Varlık Yönetimi Kurumlarının nasıl yenilikleri teşvik ederek, melek yatırımcılar, start-up, scale-up, high-growth şirketler ve KOBİ’ler ile iş birliği yaparak işlerine nasıl daha fazla değer katabileceklerini araştırmaya odaklanacaklar.