Artık Kendi İşinin Patronu Olarak 46 Yıllık Tecrübesini Konuşturacak!

Haberin tarihi: 1.07.2020 10:07:17

Sektörün Duayen İsmi Cemal Tanyel, 5 Yeni Markasıyla Fast Food Franchise’ı işinde, 46 Yıllık Tecrübesini Konuşturacak

Bir Duayeni Takdimimdir…
Tam bir İstanbul beyefendisi olan Cemal Tanyel ile yaklaşık bir yıl önce tanıştım. Kurucusu olduğum “Bayim Olur musun” fuarın önemli etkinliği, Ufrad Seminerleri çerçevesinde, Ekonomi Gazetecileri Derneği Başkanı Sayın Celal Toprak ve Platform Genel Sekreteri Sayın Elif Aşlamacı Attepe tarafından düzenlenen panelin sonunda, “Güvenilir Ürün Platformu” ödüllerini takdim etmem istendiğinde böylesi bir karşılaşmayı ve başlayacak büyük dostluğu ikimizde bilmiyorduk.

Hoş bir sürpriz ile platforma verdiği destekler için ödüle layık görülen Cemal Tanyel’e bu takdimi ben yaptım. Gerçek yakınlaşmamız da bundan sonra başladı. İşim gereği kendisini gıyabında zaten tanıyor ve takip ediyordum ancak zaman içinde yapılan görüşmeler, sektörel sohbetler, kendisinin iş dünyasına bakışı ve fikirlerini dinledikçe bu tanışıklık çok özel bir dostluğa dönüştü.

Şu sıralarda tüm dünyada yaşanan salgın nedeni ile “Evdekal” günlerinde, uzun zamandır aklında olan bir projeyi hayata geçirmeye karar vermiş. Bu düşüncesini de kısıtlamalar sonrasında ilk benimle paylaştı.

Yıllardır sektöre kafa yoran ve emek veren bir iş insanı olarak, franchise sisteminin o klişelerini yerle bir edecek düşüncelerini can kulağı ile dinledim. Nitekim söylediklerinin her cümlesi aklımda.

“Franchise almak isteyenler de, en az verenler kadar korunup kollanan adil bir sistemde ticaret yapmalıdırlar. Yeter ki geleneksel risk yönetiminin kuralları yeniden yazılsın. Ama yine ticari sistem içinde; menfaatleri tek taraflı değil de adil bir düzenleme ile eşit olarak paylaşarak. Ve hatta yatırımcıların haklarını sistemin mükemmelliği ile garanti altına alarak…”

Bunlar kolay ifade edilebilecek sözler değiller. Büyük tecrübe, özgüven ve bilgelik gerektiren cümleler. Cemal Tanyel’in bu iş modeli için ilham kaynağı ise salgın dönemini sonrası sektörde yaşanacağını düşündüğü olumsuzluk ve güvensizlikler olmuş.

“Yatırımcılar nezdinde ortaya çıkacak her türlü güvensizliği ortadan kaldıracak yeni bir model ile kendi markalarımı ve hatta isterlerse sektörün diğer markalarını da aynı yöntemle geliştireceğim”

Projeyi inceledim, franchise sistemini taraflar için çok adilane bir şekilde yapılandırmış. Bu çerçevede risk yönetimini yeniden ve çok farklı, hatta hayret edilesi bir içerik ile yazmış. İfade ettiği gibi eşit haklar dahilinde bir iş modeli geliştirmiş. Ve şimdiye kadar franchise sisteminde, ülkemizde hiç ifade edilmemiş-edilememiş bir yöntemle yatırımcıyı garanti altına almış.

İşte bu da, kendisi için bir devrin sonu ve yeni bir devrin de başı oluyor… Yani profesyonel iş hayatını bitirip, patronluğa geçiş.

Konu ile ilgili düşünce ve fikirlerini çok açık ve net bir anlatımla paylaştı benimle. Şu kadarını söyleyeyim, bu sistem içinde olacak yatırımcıların riski sıfır. Sıfır risk ile yatırım nasıl olur derseniz, kendisi açıkladığında öğrenirsiniz. Ben şimdilik ancak bu kadarını söylemiş olayım.

Küçük bir ipucu; kendisine ait beş adet marka ve projesi var. Bu markaların tamamı da fastfood sisteminde faaliyet gösterecek ve geçen 46 yıllık profesyonel tecrübenin mükemmel bir yansıması olacak. Kırmızı et – Beyaz et – Geleneksel bir ürün – Deniz ürünleri ve Un’dan mamül otantik bir lezzet.

Değerli dostuma yeni iş hayatında, her türlüğü desteği vereceğimi de ifade ederek başarılar dilerim. Patronlar dünyasına hoş geldin Cemal Tanyel.

Bu arada, bir iletişimci olarak; Başlıkta yazdığım “Cemal Tanyel Holding” şirket adını,  Cemal Bey’in hayata geçecek 5 markası için çatı Holding olarak hayal ettim… Hayırlı uğurlu olmasını dilerim.

Özhan Erem 

 


  Cemal Tanyel'e whatsapp mesajı yazmak için tıklayınız