"Bu yıl bizim fuardaki 6. yılımız, Fuar her yıl daha da başarılı oluyor" Naim Koca Özel Röportaj

Haberin tarihi: 6.01.2022 14:01:52

Bayim Olur musun Franchising ve Markalı Bayilik fuarı son gününde  katılımcı firmalara mikrofon tuttu. Yine başarılı bir fuarın ardından, FM KAHVE ve Barista Akademi'den Naim Koca sorularımızı cevapladı.

Röportaj: Arzu İpektoprak
FM Kahve olarak bu yılda bizimle berabersiniz biraz markanızdan bahseder misiniz, fuarı nasıl değerlendirdiniz?

"Mükemmel Kalite Mükemmel Hizmet" anlayışıyla 2009 yılında yola çıktık. FM Kahve  olarak  sektöründe üretici öncü bir firmayız, Sektördeki markalara Kahve ekipmanları, ürün tedariği ve eğitim hizmeti veriyoruz.
Geniş ürün ve ekipman yelpazemiz ile kahve sektöründe pek çok yeniliğe de öncülük yapıyoruz. 

Bu yıl bizim Fuardaki 6. Yılımız, Fuar her yıl daha da başarılı oluyor. 
Yurt içi ve yurt dışı bağlantılar kurarak yıl boyunca kazançlı işler yapmamıza olanak sağlıyor. Bu yıl özellikle yabancı yatırımcı sayısı oldukça yüksekti. Ülkemiz ekonomisinin sıkıntılı olduğu dönemde bu talepler çok iyi geldi. Yeni karlı anlaşmalara imza attık. Fuar artık bir aile ortamı gibi oldu. Yılda 1 kez açtığımız franchise dükkanımız gibi , bayilerimizle, yıllardır burada markalarla oluşturduğumuz arkadaşlarla, eş dostla da burada buluşuyoruz. Yıl içinde çok zaman ayırıp tek tek toplantı yapma imkanınız maalesef olmuyor. Burada toplu olarak görüşme imkanı buluyoruz. Bizim için hem başarılı hem keyifli oluyor. Her yıl Bayim Olur musun Franchising ve Markalı Bayilik Fuarı'nı iple çekiyoruz. 

Türkiye de birçok markaya ürün tedariği sağlayan bir firmasınız ayrıca siz Barista şampiyonu olarak markalara eğitimler de veriyorsunuz değil mi ?

Barista Akademimizde bir eğitim müdürümüz var. Alanında uzman Eğitmenlerimizle birlikte, Yiyecek ve İçecek Hizmetleri ve Konaklama Seyahat Hizmetleri alanı öğretmenleri ile öğrencilerinin mesleki yeterliliklerini artırarak sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücünün yetiştirilmesine katkı sağlamak için Milli eğitim bakanlığı onaylı Barista eğitimleri veriyoruz. Ben de programda Eğitmen olarak yer alıyorum.
Ayrıca kurumsal firmalara  menüde  standartlaştırma dediğimiz menü çalışması danışmanlığı da veriyoruz. 
Piyasada kendi markalarımız olan Cafe Rino , Simonelli, Mr. Smooting Mr.Bonn ile yer alıyoruz. Bunun yanı sıra FM Kahve olarak  markaya/kişiye özel paket tasarımı, özel ürün konusunda da uzman kadromuzla hizmet veriyoruz.

Kahve sektörüne çok önemli bir katkınız daha var, kitaplarınız. Biraz içeriklerinden bahseder misiniz? 

İlk kitap, Atilla Narin ile birlikte Anadolu'nun kayıp kahvelerini topraklarımızdaki unutulmaya yüz tutmuş kahve kültürlerini ve tarihlerini ortaya çıkararak, kahveyi meslek edinenlere başucundan ayırmayacakları ciddi bir kaynak oluşturduk.
500 yıllık kahve sevdasını sadece bir içecek değil, değerli bir kültür mirası olarak görüyoruz. Atasözleri, maniler, hikayelerle okurları keyifli bir yolculuğa çıkarmak istedik.

ikinci kitabım Barista Akademi Türkiyenin en kapsamlı Barista Eğitim kitabı oldu. Üçüncü kitap Haziran ayı için hazırlanıyor.