Dardenia, ilk kez franchise verecek

Haberin tarihi: 19.11.2018 13:11:00

Modern, yenilikçi bir yorumla balık-ekmek sunan Dardenia, 7 yılda 5 milyon müşteriye ulaştı. Tamamı şirket tarafından işletilen 14 şubesi var. Franchise için hazırlıklara başlayan şirket web sitesine talep toplama formu ekledi

1984’te Çanakkale’de, Niyazi Önen tarafından kurulan Dardanel,1986’da ton balığını Dardanel Ton markasıyla konserveye soktu ve sofralara ulaştırdı. Şirket özellikle son birkaç yılda piyasaya birbiri ardına yeni ürünlerin sunuyor. Diğer yandan Dardanie markasıyla balık restoranları açıyor. Bizzat Dardanel Yönetim Kurulu Başkanı Niyazi Önen, tarafından geliştiren bu konsept fast food’culardan farklı özelliklerle donatılmış. 

14 ŞUBESİ VAR 
Dardenia’nın ilk şubesi Mart 2011’de İstanbul Maslak’ta açıldı. En son şubesi ise geçen hafta İstanbul Moda'da açıldı. Böylece Dardenia’nın şube sayısı 14’e yükseldi. Şirket yetkililerine göre Dardenia şubelerinde günlük ortalama bin kişi ağırlanıyor. Dardenia'da yedi yılda iki milyon kişi ağırlanmış. Bunlara paket serviste eklenince şimdiye kadar beş milyon müşteriye ulaşılmış. Bu dönemde bin ton balık ve deniz ürünü tüketilmiş. Dardenia’nın menüsü oldukça zengin. Balık çorbasından balık köfteye, balık ekmekten sardalyaya kadar onlarca çeşit deniz ürünü bulunuyor. 

ŞUBELEŞMEDE AGRESİF DEĞİL 
Dardenia, şubeleşme konusunda emin adımlar atıyor. Yeni şube açarken yer konusunda çok seçici davranıyor. Şirket ciro, kira dengesi ve müşteri kitlesi uygun görülen yerlerde şubeler açacak. Dardenia, şimdiye kadar açtığı tüm restoranları kendisi işletiyor. Ancak web sitesine franchise talep toplama formu ekleyen şirket bir süre sonra franchise vermeye başlayacak. Franchise altyapısı hazır hale gelince Türkiye genelinde şubeler açılması planlanıyor. Bu doğrultuda öncelik İstanbul olmak üzere büyükşehirler ve diğer gelişmiş il ve ilçelerde Dardenia restoranları açılacak.