DAVID PEOPLE'dan YENİ KONSEPT - "Minimum 70m2 de açılacak Coffeeshop'lar için yatırımcılarla görüşmeye başladık"

Haberin tarihi: 4.02.2023 17:02:15

David People Franchise Şartları ve başvurmak için tıklayınız...

Happy Moon's Franchise bayilik

David People olarak, Marmara ve Ege Bölgelerinde 2023 yılı itibariyle 20 yeni şube hedefimiz vardır. Yurtdışında ise Avrupa ve Ortadoğu başta olmak üzere birçok firma ile görüşmelerimizi sürdürmekteyiz. Kiralama ve Franchise partnerlerimiz ile çok yakında yurtdışı planlarımızın startını vermeyi planlıyoruz. 

David People FranchiseMarkanızın kuruluş hikâyesini kısaca anlatabilir misiniz?
2010 yılında ‘ Şımart Kendini ‘ sloganı ile başladığımız yolculuğumuzda bugün Türkiye’nin dört bir yanındaki şubelerimiz ile siz değerli misafirlerimize günün her saati eşsiz deneyimler yaşatabilmek üzere her geçen gün gelişiyor ve büyüyoruz. Seçkin yatırımcılarımız ile hızla büyüyen şube sayılarımız siz değerli misafirlerimizin keyifli ve sıcak buluşmalarına ev sahipliği yapmaktadır. Bugün kaliteli zamanın kaliteli lezzetler ve kaliteli arkadaşlıklardan geçtiği inancıyla yolumuza devam ederken her köşesinde aile sıcaklığını bulabileceğiniz şubelerimizi bu yönde tasarlıyor ve geliştiriyoruz.

Markanıza uygun Franchise/Bayi aday profili nasıl olmalıdır?
Markamızın bünyesine kazandıracağımız Franchise adayımızın geçmişinde bu sektöre hâkim olup olmadığı, olduysa ve herhangi bir Franchise aldıysa bu hikâyeyi bilmek, adayımızın bilgi birikimi ve markamıza bakış perspektifini anlamak olmazsa olmaz önceliklerimizdendir. Markamıza başvuran her adayımız için yatırımcı CV’si oluşturuyoruz.

david people franchiseMarkanızı, Franchise yatırımcısı neden Sizi tercih etmeli? Markanızın öne çıkan sağladığı faydalar nelerdir kısaca anlatabilir misiniz?
Zincir markalaşma ve kahve pazarının sektörel olarak büyümesinin devam etmesi, bu iş modelinin kazandırdığının en büyük göstergelerinden biridir. Bizler de pazar ve pazarlaştırma araştırmalarımızı güncel tutarak, şubelerimizin iş dinamiğini ve cirolarımızı arttırmayı hedeflemekteyiz. Buna bağlı akademik eğitim programımız ile şube çalışanlarımızın eğitim seviyelerini güncelleyip, markamızın her noktada aynı hizmeti vermesini sağlıyoruz. Markamızın kendi üretim tesisinden doğru ar-ge ler ile hazırlanmış ürünlerimizi, franchise şubelerimizde misafirlerimizle buluşturuyoruz. Türkiye'de ürünlerini kendi üreten birkaç marka içerisinde olmanın haklı gururunu yaşıyoruz.

Kaç şubeniz var? Bu şubelerin ne kadarı markanıza ait, ne kadarı franchise?
Aktif 55 adet şubemiz bulunup bunların 3’ü yurtdışında olmakla beraber tüm şubelerimiz Franchise dir.

David People FranchiseKarlılık oranınız ortalama olarak brüt ve net olmak üzere % kaçtır?
Net olmamakla beraber cironun  %25 i kar olarak hesaplanmaktadır.

Kost maliyetiniz ortalama % kaçtır?
%35

Franchise (isim hakkı)  bedeli ne kadar alıyorsunuz?
20.000$ + KDV

Franchise sözleşmenizin süresi ne kadar?
Sözleşmemizin süresi 5+5 yıldır.

Şube inşaatı anahtar teslim Siz mi yapıyorsunuz? Yoksa Franchise kendi yaptırabiliyor mu?  İnşaat m2 maliyetiniz nedir?  Demirbaş ve ekipmanlar dâhil anahtar teslimi için yaklaşık olarak ne kadar bir yatırım bütçesi gerekmektedir? Mimari ekibimizin 3D (Render) çalışmasından sonra yatırımcımıza verilen teklif doğrultusunda proje anahtar teslim ya da Franchise tarafından yapılıp mimari ekibimizin takibinde gerçekleşmektedir. Minimum yatırım bütçesi 3.000.000 TL’dir.

David People FranchiseRoyality yani cirodan her ay ne kadar pay alıyorsunuz?
10.000TL+KDV tüm şubelerimizden aldığımız sabit ücrettir.

Reklam katılım bedeli alıyor musunuz?
Alınmamaktadır.

Lokasyon desteği veriyor musunuz? Bunun için bir bedel alıyor musunuz? Lokasyon belirleme amaçlı yeni nesil uygulama ve hizmetlerden faydalanıyor musunuz? Operasyon ekibimiz tarafından fizibilite ve detaylı lokasyon araştırmaları gerçekleştirmekteyiz. Avrupa merkezli programını Türkiye’de sadece firmamız tarafından fizibilite puanlama sistemini kullanmaktayız.

Markanızın şimdiden sonra yurt içi lokasyon önceliğiniz nereler? Yurt dışı açılım planlarınızı bizim ile paylaşabilir misiniz? Marmara ve Ege Bölgelerinde 2023 yılı itibariyle 20 yeni şube hedefimiz vardır. Yurtdışında ise Avrupa ve Ortadoğu başta olmak üzere birçok firma ile görüşmelerimizi sürdürmekteyiz. Kiralama ve Franchise partnerlerimiz ile çok yakında yurtdışı planlarımızın startını vermeyi planlıyoruz.

David People FranchiseAçılacak şube minumum kaç m2 olmalıdır? Ayrıca;  kaç çeşit konseptiniz var?
Minimum 70m2 coffeeshop lar ile minimal ve maksimum hizmet kalitesini sunacak altyapısının güçlü olduğu her bölgede açabiliyoruz.

David People Coffee&Food

David People BigBoss

David People Coffee

Olmak üzere 3 farklı dinamiğin bulunduğu konseptimiz mevcuttur. Fakat 2022 yılı itibariyle aldığımız kararla sadece David People Coffee (Coffeeshop) konseptine yoğunlaşıp, tüm şubelerimizi bu konsept doğrultusunda açıyor ve geliştiriyoruz.

Açılacak şubede asgari kaç personel olmalı Sizce?
Çift vardiya sistemi ile birlikte asgari 5 personel olmalıdır.

 

David People Franchiseİnsan kaynakları havuzunuz var mı? Böyle bir çözüm ortağı ile çalışıyor musunuz?
İnsan kaynakları çözüm ortağımız vardır.

Franchise bayilerinize, personel eğitimleri ile ilgili, marka olarak ne gibi destekler veriyor sununuz?
Marka kurum-kültür, işletim sistemi, barista eğitimi, yazılım ve ofis programları, kost kontrol ve stok planlama eğitimi verilmektedir.

Sistem ve yazılım alt yapınız nasıl? Ne tür hizmetler sunuyorsunuz yatırımcılara?
Çözüm ortağımız MİLKOM Yazılım ile sipariş sistemini ve muhasebe programını kullanıyoruz. Şube içi tüm matematiksel verilerin hesaplandığı, veri analizlerinin yapıldığı ve arşivlendiği yönetimsel anlamda sürdürülebilir bir sistem kullanmaktayız.

Çağrı merkeziniz var mı?
Çağrı merkezimiz yoktur. Merkezi operatörümüz, operasyon ve satış ekibimiz ile birlikte tüm şubelerimize destek veriyoruz. Tarafımıza yapılan çağrıların hepsi cevaplanmakta ve yetkili birime aktarılmaktadır.

Tedarikçilerinizi denetletiyor musunuz?
Tedarikçilerimizi ve Franchise şubelerimizi yıllık planlama doğrultusunda denetliyor ve ar-ge lerimizi gerçekleştiriyoruz.

Marka pazarlama ve PR stratejileriniz doğrultusunda, marka yüzünüz var mı? Sosyal medya yönetiminiz ve reklam çalışmalarınız hakkında bilgi verebilir misiniz?
Sosyal medya yönetimi, marka pazarlama ve PR çalışmalarımızı merkezi olarak sosyal medya ve tasarımcı arkadaşlarımız yürütmektedir. 

David People Franchise Şartları ve başvurmak için tıklayınız...

Happy Moon's Franchise bayilik