Essi Güzellik, Sağlıklı Güzellik Konseptini Tüm Türkiye'ye ve Avrupa'ya Franchise'la Yayacak

Haberin tarihi: 2.11.2019 12:11:43

Essi Güzellik 1994’den itibaren 100.000’in üzerinde misafirimize bakım hizmeti vererek hayatlarına dokunurken, 10.000’in üzerinde kadını güzellik uzmanı olarak mezun ederek istihdama kazandırdık. 2019 sonu itibariyle Türkiye çapında 14 ilde 36 şubemiz ile hizmet veriyoruz.

Kısaca kendinizi tanıtır mısınız?
Güzellik uzmanlığı eğitimimi Hollanda Damland Collage’da aldıktan sonra Türkiye’ye döndüm, yaklaşık 10 yıl kadar alanımda eğitmenlik ve TRT gibi çeşitli kurumlara danışmanlık hizmetleri verdikten sonra 1994 yılında Essi’yi kurdum. Hem güzellik hizmetleri hem de eğitim merkezi olarak tasarlanan girişimimiz hızla büyüdü. 

Essi Güzellik kuruluşundan ve gelişim sürecinden bahseder misiniz?
Essi olarak güzellik ve estetik sektörünü inşa eden firmalardan biri olduğumuzu gururla söyleyebilirim. 1994 yılında İzmir’de kuruluşumuz ardından estetisyenlik kursumuz ve güzellik merkezlerimiz ile şubeleşmeye başladık. 1994’den itibaren 100.000’in üzerinde misafirimize bakım hizmeti vererek hayatlarına dokunurken, 10.000’in üzerinde kadını güzellik uzmanı olarak mezun ederek istihdama kazandırdık. 2019 sonu itibariyle Türkiye çapında 14 ilde 36 şubemiz ile hizmet veriyoruz, bu kadar teveccüh görmemizin nedenlerinden bir tanesi kaliteli hizmeti profesyonel bir yaklaşım ile sunmamız olduğunu düşünüyorum.

2020 yılı itibariyle de Türkiye’nin ardından Almanya Gelsenkirchen’de açılan şubemiz ile birlikte Avrupa organizasyonumuzu büyütmeyi hedefliyoruz.

Hangi şehirlerde şubeniz var? Bu sayıyı arttırma planınız var mı?
Türkiye’de İstanbul, İzmir, Çanakkale, Bursa, Balıkesir, Mersin, Konya, Kayseri, Malatya, Trabzon, Osmaniye, Hatay, Manisa, Gaziantep‘te yurtdışında ise Kıbrıs ve Almanya’da şubelerimiz bulunmaktadır. Sloganımız olan “Sağlıklı Güzellik” konseptini tüm Türkiye’ye ve Avrupa’ya götürmek istiyoruz bu yüzden önümüzdeki yıllarda sayımızın artacağını umuyorum. 

Neden franchise ile büyümeyi hedefliyorsunuz?
Marka olarak hedefimiz Sağlıklı Güzellik hizmetlerini tüm Türkiye’ye ve Avrupa başta olmak üzere dünyaya taşımak, bu nedenle Ekonomi üniversitesinden akademisyenler danışmanlığında Essi Franchising Konseptini oluşturduk. Konseptimiz ile bayilerimiz bizim 25 yılda edindiğimiz tecrübe ile iş hayatına atılırken yeni bir işletme için altın değerinde desteklerimizden de yararlanıyorlar.

Markanızı tercih eden yatırımcılara ne gibi destekler sağlıyorsunuz?
Essi’nin 25 yıllık deneyimini bayilerimize aktarıyoruz, bu gerçekten çok büyük bir destek çünkü bizim 25 yıl boyunca yaptığımız hataları bayilerimiz yapmıyorlar, sadece bunun karşılığı bile çok değerli. Bu know-how ile birlikte uzman estetisyen eğitimleri, teknik destek, mimari proje ve dizaynı, 25 yıllık bir isim ile başlama imkânı, ani personel açığını kapatma ve birçok desteğimiz ile büyümeye devam ediyorlar. 

Essi Güzellik olarak kısa ve uzun vadedeki hedefleriniz nelerdir?
Kısa vadeli hedefimiz Türkiye’de 20 ilde şubemizin olması ve Almanya’da 5 ilde şube açmak. Uzun vadede de yarattığımız başarılı markayı Türkiye ve Avrupa başta olmak üzere tüm dünyada bilinen bir marka haline getirmeyi planlıyoruz. 

Türkiye’de sektörün geldiği noktayı değerlendirebilir misiniz?
Güzellik sektörü Türkiye’de önümüzdeki 10 yıl boyunca hızla büyüyecek bir sektör, bu sektörde kurumsal bir firma olmanın avantajını yaşıyoruz ancak sektörümüzün daha da iyi hale gelmesi için de uğraşıyoruz. Avrupa’da olduğu gibi talep eden güzellik merkezlerinde doktorların çalışması gerektiğini savunuyoruz çünkü güzellik artık sağlık sektörünün bir parçası haline gelmiş durumda. Bu nedenle ESSAMED ismindeki derneğimizle sektörümüzün regülasyonu üzerine ciddi çalışmalar yapıyoruz. 

 

Essi Güzellik Franchise Şartları ve başvurmak için tıklayınız...