Haberin tarihi: 5.09.2019 17:09:08
Türkiye’nin ve bölgenin tek franchising ve Bayilik fuarı olan Bayim Olur musun Franchising ve Markalı Bayilik Fuarı bu yıl “Anatolian Salon Culinary Competition” ile gastronomi sektöründe de damgasını vuracak.
Aşçılar ve Gastronomi Derneği ile “Altınkepçe Turizm ve Aşçılar Derneği, Çanakkale Aşçılar Derneği, “Bayim Olur musun?” Franchising ve Markalı Bayilik Fuarı İş birliğinde Mutfak Ana sponsoru Gürçelik Metal ve Yarışma Ana Sponsoru Ülker G2M EKSPER ve Barista Ana Sponsoru FM Kahve ile gastronomi sektörünün tutkusu olan gıda sektöründe hizmet veren ve alanında yolları kesişmiş Aşçı, öğreten, öğrenci, işveren, tüketici, tedarikçi, gurme, blogger, basın mensupları ve herkes Bayim Olur musun Fuar’ında bir araya gelecek. Katılımcı sunumları, şef şovları, yarışmalar ve tadım şovları ile sektörün üst düzey karar vericileri, departman direktörleri, ünlü şeflerin katılımıyla gastronomi zirvesine dönüşecek bu etkinlik 11-12 Ekim 2019 Tarihin de CNR Expo Yeşilköy Fuar Merkezinde gerçekleştirilecek. Ayrıca Uluslararası Diplomalı Jüriler tarafından aylardır üzerinde çalışmakta olunan Türkiye’nin çeşitli illerinde Anadolu Mutfağına hizmet veren lezzet elçileri ve mekanlarına Üstün Lezzet Ödülü verilecektir.
Aşçılar ve Gastronomi Derneği ile “Bayim Olur musun?” Franchising ve Markalı Bayilik Fuarı İş birliği ile bu yıl ilki düzenlenecek olan 1. Anatolian Salon Culinary Competitions,11-12 Ekim 2019 tarihin de tüm yemek severleri İstanbul / CNR Expo Yeşilköy Fuar Merkezinde buluşturacak. Aşçılar ve Gastronomi Derneği Başkanı olmasının yanında aynı zamanda World Master Chef Society (Dünya Master Şefler Birliği) Türkiye Başkanı olan Executive Chef Fikret Özdemir’in ve yönetim kurulunun Uluslararası tecrübeleriyle ile gerçekleştirilecek olan bu etkinlikte Türkiye’den ve yabancı ülkelerden birçok katılımcı olacaktır.Aşçılar, Aşçı adayları, akademisyenler, mutfak yazarları, bloggerlar, üreticiler, tüketicilere kadar geniş bir kitleye hitap eden bu etkinlik Türkiye’nin gastronomi şehri olan İstanbul’da yiyecek içecek sektöründe büyük ses getirecek ve yemeğe tutkusu olan herkesi tek bir çatı altında toplayacak. Bunlara ilaveten, Bayim Olur musun Franchising ve Markalı Bayilik Fuarı İş birliği ve sponsorluğu ile düzenlenen fuarda, ülkemizin önde gelen ve son derece önemli tedarikçi firmalarının yoğun ilgisiyle beraber sektör, yarışmacılar ve halk ortak noktada bir araya gelecek. Alanında uzman, önemli ve değerli birçok Türk ve yabancı şeflerin katılımlarına ilaveten etkinlik büyük sürpriz ve farklı akışlara ev sahipliği yapacak.
Her saniye Dünya’da ve Türkiye’de değişim geçirerek daha da çok gelişen gastronomi terimi, bu fuarda yarışmalar ile taçlanacak ve Anadolu’daki yemeklere bir kez daha dikkat çekilecek. Bu fuar, gastronomi teriminin kültür, geçmiş ve gelecek ile ilgili olduğunu vurgulamaktadır. Anadolu uzun zamandır var olmuş ve farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmıştır. Bununla beraber, birçok farklı lezzete sahip olan ürünleri farklı tekniklerle birleştirerek zamanla mutfağını genişletmiştir. Yarışmanın ana teması, bu değerli lezzetleri teknikler ve eşsiz kombinasyonlar ile birleştirerek jürinin dikkatini çekmektir. Birçok önemli kurumun destekleriyle beraber etkinlik 11-12 Ekim 2019 tarihlerinde yemek severleri heyecanlı bir etkinlikte buluşturmak üzere geri sayıma başlamıştır.
Bu sene birçok farklı dalda yarışma düzenlenmesine ilaveten, şefler dışında lise ve üniversitede okuyarak eğitimine devam eden şef adaylarına da kendilerini gösterme imkânı veren bu yarışma son derece kapsamlı olacak. Ana yemek, tatlı ve yöresel lezzetler gibi geniş yelpazeler sunmak dışında şeker/çikolata heykeli, minyatür, kahve ve barista çalışmaları gibi daha birçok spesifik alanlara da odaklanarak her kategoriyi aynı çatı altında birleştirecek ve yarışmanın heyecanı artacaktır. Etkinlikte neredeyse tüm ürünlere ayrı ayrı yer verilmiştir ve ürünler detaylı bir şekilde farklı kategorilere ayrılmıştır. Bu yüzden, etkinlikteki asıl amaçlardan biride Anadolu’dan gelen önemli ve kültürel lezzetleri yeni nesil teknik ve ürünlerle birleştirerek bir mücevhere dönüştürmektir. Bunlara ilaveten, jüri üyeleri belirli standartlara göre değerlendireceği tabakları adaletli ve eşit bir şekilde değerlendirdikten sonra puanlama yapacaklardır. Kazananlar sırasıyla puanlarına göre altın, gümüş ve bronz madalyaları ve sertifikaları alma hakkına sahip olacaktır.
Kısacası, bu etkinlikte yiyecek içecek sektörünün önemli isimleri, farklı sürprizler ve farklı yarışma kombinasyonları ile yemeğe tutkusu olan herkes buluşacak ve aynı heyecanı yaşayacak. Etkinliğin ana amacı Türkiye’nin ve hatta Dünyanın doğusundan batısına kuzeyinden güneyine her türlü insanı etkinlikte bir araya getirmek ve gastronomiyi daha ulaşılabilir hale getirmek olacak. Bu amaca ulaşmak için çıkılan bu yolda, birçok insanın dikkatini çekerek gastronomi teriminin gelişmesine destek odaklanılacak ve insanların bu konuda dikkat çekip bilinçlenmesine son derece yardımcı olacak bu etkinlik Ekim 2019’da kapılarını ziyaretçilere ve yarışmacılara onurla açacaktır.