Gaz Voda Franchise ile Türkiye pazarındaki yerini aldı

Haberin tarihi: 18.02.2019 14:02:27

Sovyetler Birliği döneminde üretimine başlanan ve günümüzde de hâlâ tüketilen Gaz Voda'yı Türkiye'ye getiren Syuzana Askarova, Sovyet dönemindeki yaşamı yansıtmayı amaçladıklarını söyledi.

1887’de Gürcistan’da geliştirilen Gaz Voda’nın muadillerinden en belirgin farkı; bu gazozların yapay tatlandırıcı ve aromalarla değil, Gürcistan’ın zengin bitki örtüsünün olanaklarından faydalanılarak doğal şuruplarla hazırlanmasıydı. Ortaya çıktığı 19. yüzyıldan bu yana, farklı kıtalardaki çeşitli ülkelere yayılıp, doğallığı ve lezzetiyle geniş bir tüketici kitlesine ulaşan Gaz Voda, şimdilerde Türkiye pazarında büyümek için çalışmalara başlamış durumda.. “Retro Gazoz” mottosuyla yola çıkılan serüvenin ilk şubesi Moda’da açıldı.Sunduğu doğal lezzetin yanı sıra ilgi çekici marka kimliğiyle de geniş bir tüketici kitlesine ulaşmayı hedefleyen Gaz Voda’nın yakın gelecek planları arasında, Türkiye geneline ve yurtdışına yayılarak kar eden nokta sayısını arttırmak var. Bu hedef doğrultusunda, yatırımcılara anahtar teslim modeliyle franchise verecek olan marka;  satış noktası olarak shop, kiosk ve stand seçenekleri sunuyor. Yurtiçi ve yurtdışı franchise çalışmalarını sürdürecek olan Gaz Voda, 2020 yılının sonunda 100’den fazla noktaya ulaşmış olmayı hedefliyor. 

Gaz Voda’nın hikayesi nasıl başladı ?
Çocukluğumuzda bunları içiyorduk, kola fanta yoktu. Her yerde otomatlar olurdu, bozuk para atardık. Görevli kadın cam bardakla doldurur verirdi. Biz içerdik, sonra bardağı sudan geçirip tekrar yerine koyardı. Böyle bir ritüeli vardı.. Yıllar sonra Moskova'ya tatile gitmiştim arkadaşlarımla. Nostaljik bir alışveriş merkezi var şehirde, oraya gittiğimizde bizim çocukluğumuzda içtiğimiz gazoz diyerek arkadaşlarıma Gaz Voda'yı tattırdım. Herkes çok beğendi. "Niye Türkiye'de yok ki bu" muhabbeti döndü biraz aramızda. Hikayenin başlangıcı kısaca böyle.

Kolada olduğu gibi Gaz Voda da gizemli bir formül var mı?
Gaz Voda’nın şuruplarının özel bir formülü var tabii, onu uyguluyoruz. Bu işe ilk başladığımızda şuruplar Moskova'dan geliyordu. Ama ithalat ihracat problemleri sebebiyle artık alamıyoruz oradan, biz de burada üretiyoruz. Aynı tadı yakalamak için epey uğraştık. İlk kez deneyecekler farkı fark etmeyecekti belki ama ben bilecektim, içime sinmezdi. Keza Rus konuklarımız da fark ederdi değişikliği. Eğer aynı tadı tutturamasaydık oradan getirmeye devam edecektik bir şekilde. 

Gaz Voda’nın formülünü  nasıl elde ettiniz ?
Rusya'da bunu yapan ve herkese şurup dağıtan iki büyük firma var. Onlarla görüştüm. "Türkiye pazarında yoksunuz ve ben bu pazara gireceğim, beraber hareket edelim" dedim. Kabul ettiler çünkü onlar da Türkiye pazarına nasıl gireceklerini bilmiyorlardı. Onlar aracılığıyla aromaları öğrendikten sonra da bir şekilde ben yapmaya başladım.  Gazozları koyduğumuz cam hazinelerimiz Tekirdağ'da imla ediliyor. Mesela şuruplar, pasata ve tatlılar Karaköy'de günlük üretilip, Kadıköy’e geliyor. Ayrıca kaşa (irmik-bal-tereyağı), mantılar vareniki (lor ve patates), pelmeni (kıymalı) ve Medovik tatlısı gibi yerel lezzetlerimiz var.

Peki hala Rusya’da Gaz Voda var mı?
Rusya'da küçük şehirlerde bulabilirsiniz, Moskova’da da nostaljik tat olarak sunuluyor. Gürcistan'da daha yaygın hala. Zaten orayı çıkış yeri.

Türkiye’de Moda'dan başka yerlerde de Gaz Voda olacak mı?
Evet, Balat veya Karaköy'de açacağız nisan ayının sonu gibi.

 

Gaz Voda Franchise Şartları ve başvurmak için tıklayınız...