Gönül Kahvesi; Franchise ile "Dünya'da bir gün herkes Türk kahvesini tadacak."

Haberin tarihi: 4.11.2019 16:11:47

Kemal Yardımcı; Gönül Kahvesi olarak 2019 yılı itibariyle şuan Turkiye ve 4 ülkede 89 şube ile hizmet vermekteyiz . Yaklaşık olarak 1500 kişiye istihdam sağlamaktayız.

Gönül Kahvesi FranchiseKısaca kendinizi tanıtır mısınız?
Makine mühendisi ve Hukukçu bir ailenin oğluyum, iç mimarlık eğitimimi Yeditepe üniversitesinde tamamlamak üzereyim. Eğitimim sırasında da yurt dışı operasyonlar, ARGE, mimari gibi işlerde yoğunlukta çalışıyordum işine aşık, çalışmayı üretmeyi seven bir yapıya sahibim.

Bize Gönül Kahvesi’nin hikayesinden bahseder misiniz? Markanızın başarısını hangi faktörlere bağlıyorsunuz?
Gönül Kahvesi’nin hikayesi 2002 yılında İzmir Karşıyaka da başladı. 2007 yılında franchise verme aşaması için 5 yıl süresince arge’ler yapıldı ve nihayetinde 2007 de ilk franchiseımızı vererek yola başlamış bulunduk . Sistemin yönetim sadeliği ve kolay kontrol edilebilir olması bizi biz yapan en önemli faktörlerden biridir tabii ki bunun yanında çok özel çalışılmış kahveler ve diğer ürün gamımızla birlikte bu harmanı doğru yoğurduğumuzu düşünüyoruz . Bunların sonucu olarakta başarı kaçınılmaz oluyor tabii ki…

 

Konseptiniz ve ürün çeşitliliğinizden bahseder misiniz?
Misafirlerimizle gönül bağı kuruyoruz, sunduğumuz ürünler en doğal içinde katkı maddesi ve koruyucu kullandırmadığımız ürünler. Hatta ailemin bir lafı vardır çocuklarımıza veremeyeceğimiz bir ürünü kimseye sunmayız diye bu kadar hassasız bu konularda . Yüzde 85 içecek satarak ilerliyoruz bu da yüksek karlılığı getiriyor tabiki diğer yüzde 15’lik  kısmını ise aperatif atıştırmalıklar ve pastalarımız oluşturuyor .

Rakamsal olarak Gönül Kahve’sini değerlendirir misiniz? Toplam istihdam, franchise sayınız, kapasite vb olarak ulaştığınız konum hakkında bilgi verir misiniz?
Gönül Kahvesi olarak 2019 yılı itibariyle şuan Turkiye ve 4 ülkede 89 şube ile hizmet vermekteyiz . Yaklaşık olarak 1500 kişiye istihdam sağlamaktayız.

Gönül Kahvesi’nin franchising koşulları nelerdir?
Franchise koşullarımız 180.000 TL isim hakkı 10 senelik sözleşme ciro üzerinden yüzde 5 royalty fee olarak devam ediyor. Bayilerimiz yüzde 30-35 ortalama kar marjı elde ediyorlar.

Markanızı tercih eden yatırımcılara ne gibi destekler sağlıyorsunuz?
Bayilerimize önce eğitim veriyoruz yani işin ehliyetini teslim etmeden aracı kullanmalarına müsaade etmiyoruz, anahtar teslim mağazayı mimari ekiplerimizle biz inşa ediyoruz. Olabildiğince ödeme kolaylığı sağlıyoruz. Ürünlerin tüm tedarikini biz sağlıyoruz. Geriye şubeyi açtıktan sonra kontrollü ve keyifli bir şekilde işletmek kalıyor. İş akışı başladıktan sonra pik cirolara çıkmak için bayilerimizle irtibat halinde kalmaya devam ediyoruz.

2019-2020 yurtiçi- yurtdışı planınızdan bahseder misiniz?
Yurt içinde yaklaşık ayda 1 şube açarak ilerlemeyi sürdürüyoruz. Yurt dışında da görüşmeler içinde olduğumuz ülkeler var , bu ülkeler arasında USA , UK , UAE , Suudi Arabistan , Çin yer alıyor. Zaman içerisinde Dünya’da her yerde olmak istiyoruz. Sloganımız “Dünya’da bir gün herkes Türk kahvesini tadacak.“ Bu essiz lezzeti tüm dünyadaki insanlar ile paylaşmak ve kültürümüzden bir parçayı onlara yaşatmak istiyoruz.

 

Gönül Kahvesi Franchise Şartları ve başvurmak için tıklayınız...