Kahveden esinlendi çay evi zinciri kurdu

Haberin tarihi: 14.03.2019 14:03:59

Kahve zincirleri ve butik işletmelere alternatif kurulan ve kısa sürede Türkiye'ye yayılan "çay" konseptli mekânlar girişimciler için ilham kaynağı oldu.

Yurt dışından ithal ettiği farklı türlerdeki çayların ağırlıklı olduğu menülerle hizmet veren Ankaralı genç girişimcilerden kendi markasıyla girdiği sektörde kısa sürede adından söz ettirdi. Nazlı Esen, kahve evlerinden esinlenerek 2016 yılında çay evi fikrini, Nesco isimli firmasını kurarak hayata geçirdi. Esen, dünyanın çeşitli ülkelerinden getirdiği farklı tatlardaki çayları Tea Co. markasıyla tüketicilere sundu. Esen, yüksek lisans eğitimi devam ederken gittiği ABD'de dünya çaylarıyla tanıştığını belirtti. Kendi markasını kurmak için yüksek lisans eğitimine ara verdiğini ifade eden Esen, "Kadın ve girişimci olmanın zorluğunu çok yaşadım. Tecrübesizliğimden yararlanmaya çalışanlarla karşılaştım. Girişimcilikte genç olmak büyük bir risk ama bir adım atmadan bunun doğru ya da yanlış mı olduğunu fark edemiyorsunuz" dedi.

YÜZDE 80’İ KADIN
Esen, kadın istihdamına çok önem verdiklerine dikkat çekerek, çalışanlarının yüzde 80'inin kadın olduğunu, Türkiye’de kadın istihdamını artırmak için çalıştıklarını vurguladı. Esen, 2019 sonuna kadar şube sayılarını 10'a çıkarmayı ve 2020'den itibaren franchise vermeye başlayarak ülke geneline yayılmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.