Keramika, kapasite ve istihdamını yüzde 10 artırmak istiyor

Haberin tarihi: 18.09.2018 00:00:00

Züccaciye sektörüne 2007 yılında adım atan Keramika; yemek, kahvaltı, pasta takımları, çay setleri alanında aylık 3 milyon adet üretim kapasitesine sahip. 2019 yılında kapasite ve istihdamını yüzde 10 artırmayı planladıklarını söyleyen Keramika Seramik Genel Müdürü Emin Yüce, 850 kişilik istihdam ile Kütahya 1. OSB'de üretim çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. Firma olarak kendi mağazaları ile beraber Türkiye genelinde 75 züccaciye mağazası ile müşterilerine ulaştıklarını dile getiren Emin Yüce, "Mağazalarımızın yanı sıra, franchise ailemiz ile daha da büyüyoruz" açıklamasında bulundu. 

Üretiminin yüzde 60'ını ihraç ediyor 

Firma olarak uzun vade hedeflerini, küresel çapta en fazla renk skalasına sahip marka olmak; sürdürülebilir, kaliteli ve yeni yatırımlar yapmak şeklinde açıklayan Yüce, "Keramika, üretici bir firma olarak sektördeki her firma ile dirsek teması olan bir marka. Öncelikli hedefi başladığı yatırımı bir an önce tamamlamak olan firmamız yenilikçi adımlarla daha başarılı işlere imza atma yolunda sağlam adımlarla ilerlemeye devam ediyor" diye konuştu. 
Aylık 3 milyon adet olan üretimlerinin yüzde 60'ını ihraç ettiklerini vurgulayan Yüce, sektörde yerli kaynak kullanımından yana olduklarını belirtti. Yaklaşık 60 ülkeye ihracat gerçekleştirdiklerini söyleyen Yüce, "Keramika olarak ithalat seviyemiz yüzde 5 civarında. Özellikle, özel bir ekipman kullanmak gerekmiyorsa, mutlaka öz kaynaklarımızı değerlendirmek istiyoruz. Gelecek dönem, üretim kapasitemizdeki artışa paralel olarak ihracat hedefimizi de yüzde 65 olarak belirledik" dedi. 


"2019 yılında Ar-Ge ve Ür-Ge yatırımlarına ağırlık vereceğiz" 

Bu yılın Ocak ayında kendi bünyelerinde tasarım ofisi kurduklarını dile getiren Yüce, "Faaliyet gösterdiğimiz alanda yapabileceklerimizin arasına sürekli yenilerini eklemek için üniversite ve sivil toplum örgütleri ile dirsek temasında olan bir firmayız. Yaptığımız yatırımlarla da kendimizi sürekli yeniliyoruz" dedi. Tasarım ofislerinden sonra Ar-Ge ve Ür-Ge merkezlerini de çok yakında faaliyete geçirmeyi planladıklarını vurgulayan Yüce, 2019 yılı başında açacakları yeni fabrika ile beraber Ar-Ge ve Ür-Ge merkezi yatırımına ağırlık vereceklerini ifade etti.