Little Caesars hedef büyüttü...

Haberin tarihi: 21.11.2018 11:11:18

Franchise markaları birbiri ardına iddialı büyüme planları açıklıyor. Little Caesars Türkiye Genel Müdürü Banu Güney Arıduru’da beş yılda 210 şube açarak restoran sayılarını 300’e çıkacaklarını söyledi

ERSAN ÇIPLAK / [email protected]

PİZZA diğer yeme-içme alanlarından pay alarak büyümesini kesintisiz sürdürüyor. Bunda ekonomik menüler, hızlı servis ve her damak tadına uygun pizza çeşitlerinin artması çok etkili oluyor. Pizzacılar bu hızla devam ederse yaygınlıkta hamburger restoranlarını sollayabilir. Pizza tüketimindeki bu hızlı büyüme süreci, girişimcilere yeni iş fırsatları sağlıyor. Birçok pizza markası franchising sistemiyle yeni şubeler açıyorlar. Bunlardan biri de Little Caesars.
Little Caesars Türkiye Genel Müdürü Banu Güney Arıduru ile hedeflerini,
franchise şartlarını ve girişimcilere sundukları imkanları konuştuk…

Little Caesars Türkiye’nin globaldeki konumu nedir? 
Little Caesars, 1959’da ABD Detroit’te Marian ve Mike Illitch çifti tarafından kuruldu. Bugün beş kıtada, altı bine yakın restoranı var. Türkiye’deki ilk restoranı ise Çelebi Holding tarafından 1997’de İstanbul, Bakırköy’de açıldı. Şimdi 12 ilde 90 şubemiz var. Çalışan sayımız 1.700. Avrupa’da Little Caesars restoranının olduğu tek ülkeyiz. Dünyada ABD, Kanada ve Meksika’dan sonra en fazla şubeye sahibiz. Ayrıca Little Caesars sistemindeki tek master franchise kuruluş biziz. Bunun yanı sıra dünyada eve teslim yapan iki ülkeden biriyiz. 

Türkiye’deki restoranlarınız hangi illerde bulunuyor? 
65’i İstanbul’da. Diğerleri Ankara, Mersin, Bolu, Bursa, Çanakkale, Eskişehir, Kocaeli (İzmit), Sakarya, Tekirdağ, Balıkesir, Zonguldak‘a dağılmış durumda. 

Şubeleşme konusundaki planlarınız nelerdir? 
Yeni yatırımcılarla büyümeyi hedefliyoruz. Bu doğrultu beş yıl içerisinde 300 şubeye ulaşmayı hedefliyoruz. 

Türkiye’de kısa sürede şube sayısını artıran ender şirketlerden birisiniz? Bunu nasıl sağladınız?  
Farklılaşmak, bizim sektörümüzde pazarlamanın en temel noktalarından birini oluşturuyor. Öncelikle, dünyada hizmet verdiği tüm ülkelerde çok sevilen, global bir markayız. Rakiplerimizden fiyatla olduğu kadar, kaliteli ve sağlıklı ürünlerimizle ayrışıyoruz. Asla donmuş hamur kullanmıyoruz. Her şubemizde taze ve günlük pizza hamuru yoğrulur. Sezon mahsulü domatesten hazırladığımız sos ve yüzde 100 mozzarella peyniriyle butik pizza lezzetini her şubesine yaymış bir pizza zinciriyiz. 

Pizza üretiminde sizi farklılaştıran özellikler var mı? 
Sadece helal et sertifikalı firmalarla çalışıyoruz. Günlük yaşantımızda doğal ve sağlıklı yaşam alışkanlıklarının ne kadar önemli olduğunun bilincindeyiz. Bu nedenle pizzalarımızı ve yan ürünlerimizi pişirmek için sadece fırın kullanıyoruz. Şubelerimizde hiç bir şeyi kızartmıyor ve trans yağ gibi ürünleri mutfağımıza sokmuyoruz. Ayrıca artık bizimle bütünleşen bir diğer özelliğimiz de nefis kenarımız. Daha önceden yenmeyip atılan pizza kenarlarını da keyifle yedirmeye başlayan “nefis kenar” sadece bizde var. 

Şirketinizin önümüzdeki bir yıllık hedefleri nelerdir? 
Sürdürülebilir büyümeyi hedefleyen bir marka olarak, yenilikçi ve kalite odaklı Ar-Ge çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Yeni yatırımcılarla büyüme hızımızı daha da artırarak, 2019 yılı sonuna kadar 130 şubeye çıkmayı hedefliyoruz. 

2017 cironuz ne kadardı? 2018 ciro beklentiniz nedir? 
Bir önceki yıla göre yüzde 15 büyüdük. Bu yıl cirosal büyüme anlamında yüzde 17 olarak yılı kapatacağımızı görüyoruz.

Restoranlarınız kaç tanesi franchising sistemiyle açıldı?  
90 şubemizin yüzde 76’sı franchise olarak hizmet veriyor. Franchise işletmelerimizin toplam ciromuza katkısı ise yüzde 85 oranında. Aynı şekilde franchise şubeleri açmaya devam etmeyi planlıyoruz. 

Franchise başvurularını nasıl değerlendiriyorsunuz? 
Sektör tecrübesi aramıyoruz. Sezar Akademi’de yaklaşık 4-6 hafta süren bir eğitim programımız var. Bu eğitimlerimiz ile
franchise adayları bir Little Caesars şubesini işletmek için gerekli tüm bilgi ve birikime sahip oluyorlar. Teorik ve pratik olarak sektörün tüm bilgileri aktarılıyor. 

Fanchisee’lerinize ne türü destekler sunuyorsunuz? 
Yatırımcılarımıza operasyonel incelikler ve standartlar, pazarlama, personel seçme ve yerleştirme, finans ve P&L yönetimi eğitimleri veriyoruz. Little Caesars’a yatırım yapan bir kişi, bu eğitimlerle şube yerinin seçimi, inşaat, dekorasyon, satış, pazarlama, personel seçme ve yerleştirme, finans ve karlılık gibi tüm adımlarında ve işin tüm aşamalarında deneyimli danışmanlar ve eğitmenler ile destekleniyor...

Little Caesars Pizza franchise başvurusu için tıklayınız...