Oto Ekspertiz Bayilik Veren Firmalar

Haberin tarihi: 11.01.2019 16:01:17

Nisan 2019’dan itibaren ikinci el araç alış satış işlemlerinde gerekli belgelere yetkili ekspertiz merkezi raporunun da eklenmesi zorunlu hale gelecek. 

İkinci el otomobil satışlarında kilometre düşürme, aracın hasarını gizleyerek satma gibi nedenlerle tüketicilerin yaşadığı sorunlara karşı bir takım yenilikler getiriliyor.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan tasarıyla 1 Nisan 2019’dan itibaren ikinci el araç alış satış işlemlerinde gerekli belgelere yetkili ekspertiz merkezi raporunun da eklenmesi zorunlu hale gelecek. Yeni tasarı hakkında bilgiler veren Bursa Oto Galericiler Odası Başkanı Hakan Yanık, getirilecek zorunluluğun alıcı ve satıcılar için faydalı olabileceğini belirtti. Yanık yaptığı açıklamada, "13 Şubat 2018’de bir yönetmelik çıktı. Bu yönetmelikte galericiler için düzenlemeler yer alırken, ekspertiz yapan firmalara da düzen ve standartlar getirildi. Yönetmelikle ikinci el araç alırken TSE standartlarına sahip işletmelerden ekspertiz raporu almak zorunlu hale getirildi. 1 Nisan 2019 tarihinden itibaren bu yönetmelik yürürlüğe girecek" dedi.

Ekspertiz hizmeti veren yetkili servisler de ücret çok yüksek olduğu için tüketici özel ekspertiz servislerini tercih etmeye başladı.TÜİK verilerine göre Ocak - Kasım 2018 arasında 5 milyona yakın 2. El otomobil devri yapıldı. 

Neden Oto Ekspertiz Dükkanı?

Türkiye’de ikinci el oto pazarı çok aktiftir. Bu nedenle ikinci el araç alım satımı sürecinde birçok farklı yoldan gelir elde etme şansı bulunuyor. Bu süreçte en çok para harcanan konulardan biri de oto ekspertiz hizmetidir. İkinci el satılan bütün araçlar için oto ekspertiz yaptırmak zorunlu hale getirildi. Bu nedenle oto ekspertiz sektörüne yatırım yapmak kesinlikle karlı bir iş fikri! 

Oto Ekspertiz Bayilik Veren Firmalar 2019

EFT Oto Ekspertiz Bayilik Şartları ve başvurmak için tıklayınız

Dynobil Oto Ekspertiz Bayilik Şartları ve başvurmak için tıklayınız

Pilot Garage Oto Ekspertiz Bayilik Şartları ve başvurmak için tıklayınız

Dynomoss Oto Ekspertiz Bayilik Şartları ve başvurmak için tıklayınız

Hospitacar Oto Ekspertiz Bayilik Şartları ve başvurmak için tıklayınız

Code Oto Ekspertiz Bayilik Şartları ve başvurmak için tıklayınız

OtoEperim Oto Ekspertiz Bayilik Şartları ve başvurmak için tıklayınız