P&G ve METRO temiz su için işbirliği yaptı

Haberin tarihi: 16.05.2019 15:05:58

P&G, sürdürülebilir bir dünya hedefiyle 2020 hedeflerini açıklamış ve bu kapsamda ihtiyacı olan çocuklara ve ailelere ‘Children Safe Drinking Water’ (Çocuklar İçin Güvenle İçilebilir Su) programı kapsamında 15 milyar litre temiz su sağlamıştı. 

Hedeflediği temiz su miktarına 1 yıl önce ulaşan P&G, şimdi hedeflerini arttırarak 2025 yılına kadar dünya çapında 25 milyar litre temiz suyu, ihtiyacı olan çocuklara ve ailelere ulaştırmayı hedefliyor. P&G Türkiye ise bu programın bir parçası olarak, Türkiye’deki 38 Metro marketten alınacak her bir paket P&G ürünü için ihtiyacı olan çocuklara ve ailelere 1 günlük temiz su bağışlayacak. P&G Türkiye ve Metro Toptancı Market iş birliğiyle hayata geçirilen ve tüm P&G ürünlerinde geçerli olacak olan kampanya, 22 Mayıs tarihine kadar devam edecek.

Dünyada yaklaşık 5 milyar insanın hayatına markalarıyla değer katan Procter and Gamble (P&G), geçtiğimiz yıllarda daha sürdürülebilir bir dünya için 2020 hedeflerini açıklamış, bu bağlamda daha iyi bir gelecek için kendine bazı hedefler koymuştu. Bu kapsamda çalışmalarına devam eden P&G, Children Safe Drinking Water (Çocuklar İçin Güvenle İçilebilir Su) programı ile 2020 hedefleri doğrultusunda 15 milyar litre temiz suyu ihtiyacı olan ailelere bağışlayacağını açıklamıştı. Bu planlarını tam 1 yıl önceden tutturarak toplum için önemli bir atılım gerçekleştiren P&G, bu hedefini daha da büyüterek 2025 yılına kadar dünya çapında temiz suya ihtiyacı olan ailelere 25 milyar litre temiz su sağlayacağını açıkladı.

P&G, dünya çapında sağlayacağı 25 milyar temiz su desteğini ise iş ortakları aracılığıyla ve toplumun desteğiyle gerçekleştirecek. Türkiye’de bulunan 38 farklı Metro Toptancı Market’te de geçerli olacak proje ile alınacak herhangi bir P&G ürünü karşılığında 1 günlük içilebilir su, P&G tarafından temiz suya ihtiyacı olan çocuk ve ailelere bağışlanacak. P&G Türkiye ve Metro işbirliğiyle 2 Mayıs tarihinde başlayan kampanya, 22 Mayıs tarihine kadar devam edecek

P&G kendi buluşu “Purifier” ile kirli suyu içilebilir hale getiriyor
P&G, ihtiyacı olanlara sağlayacağı temiz suyu ise kendi buluşu olan “Purifier” ile gerçekleştiriyor. Sadece bir paket ‘Purifier’; birer adet kova, çubuk ve temiz bir bez yardımıyla 10 litre kirli ve hatta ölümcül sayılabilecek suyu, sadece 30 dakika içerisinde içilebilir bir duruma getiriyor. 

Yüzlerce milyon insanın temiz suya erişimi yok
P&G’nin böylesine önemli bir projeyi dünya çapında hayata geçirmesinde ise çok önemli bir neden yatıyor, o da milyonlarca insanın temiz suya olan ihtiyacı. Dünya Sağlık Örgütü’nün (WHO) verilerine göre tüm dünyada yaklaşık 844 milyon insanın içilebilir temiz suya erişimi yok. UNICEF ise her yıl kadın ve çocukların su bulabilmek veya toplayabilmek için 40 milyar saat harcadığını, üstelik bu suyun da genellikle kirli su olduğunu belirtiyor. Dünya genelinde insanların yaklaşık yüzde 40’ını etkileyen su kıtlığı konusu, aynı zamanda Birleşmiş Milleler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri arasında da 6’ıncı sırada yer alıyor.