Para basan kafelerin sırları!..

Haberin tarihi: 28.10.2018 13:10:50

Kafe tasarım uzmanı Artstyle Mimarlık Kurucusu Şerif Soğukbulak, en popüler konseptlerin sırlarını açıklıyor. Soğukbulak, franchising sistemiyle kafe açacaklara önemli tüyolar veriyor…

ERSAN ÇIPLAK [email protected]

FRANCHISE pazarında rekabet artıyor. Rekabette bir adım öne geçmek için firmalar adeta kıran kırana bir yarış içindeler. Bu süreçte bazı firmaların çok şanslı olduklarını görüyoruz. Ticari başarılarını sürdüren bu tarz şirketlerin kendine özgü, orijinal bir konsepte sahip oldukları bir gerçek. 

Peki, kafe alanında iyi bir tasarımla nasıl fark yaratabilirsiniz? Kafe tasarımı ya da konsept geliştirme konularında faaliyet gösteren şirketlerden biri olan Artstyle Mimarlık, bu alanda yenilikçi çözümleriyle dikkat çekiyor. 

Artstyle Mimarlık sadece bir tasarım ya da danışmanlık firması değil. Şirket  aynı zamanda İstanbul’daki iki bin metrekarelik fabrikasında ahşap mobilya, masa ve sandalye, ahşap obje, dekoratif duvar ve tavan kaplamaları üretiyor. Artstyle Mimarlık, bu sayede birçok sorunu kendi uzman kadrosuyla kısa sürede çözebiliyor. Artstyle Mimarlık konsept kafe zinciri kurmak isteyen franchise firmalara anahtar teslimi hizmet sunuyor. Bu alandaki dünya trendlerini takip ediyor. 

Onlara farklı, yenilikçi çözümler geliştiriyor. Son dönemde franchising yada bayilik sistemleriyle açılan kafelerin oldukça popüler olduklarını görüyoruz.

KAFEDE YENİ MODA HANGİSİ? 

Artstyle Mimarlık’ın Sahibi İnşaat Mühendisi Şerif Soğukbulak, “Yeni tarz kafelerde profesyonel hizmet anlayışı, lezzetli mutfaklar ve sabahtan akşama hizmet veren hızlı servisler öne çıkıyor” diyor. Peki, tasarım ve dekorasyon nasıl olmalı? 

Mekanın konseptine bağlı olarak çok farklı atmosferler geliştirmek mümkün. 
Soğukbulak göre; değişik tarzlar bir arada kombinlenmeli. Farklı kişiliklerdeki müşterilerin tamamına kendilerini rahat hissettirecek bir tema bulmanın hiç kolay olmadığını belirten Soğukbulak, “Retro, vintage ya da modern tarz dekorasyon objelerini bir arada kullanarak eklektik bir tarz ortaya koymak akıllıca bir tercih olabilir” diyor.

FERAH VE GENİŞ OLMALI 

Soğukbulak, duvarları sevmiyor. Yaptığı kafe dekorasyonlarında duvarları ortadan kaldırıyor. Mekanı bölümlendirmek gerektiğinde, mobilya kullanıyor. 
Soğukbulak, “Sütunları farklı şekillere büründürüyoruz ya da ferforje dekoratif bölümlerle mekanı ayırarak şık ve estetik bir görüntü sağlıyoruz” diyor. 

Kafe dekorasyonu tasarlarken, istenilen atmosferi yaratmada dekoratif objeler, renkler ve modeller çok etkili oluyor. Soğukbulak, yeni tarz kafelerde yüksek tavan, yüksek pencereler, endüstriyel dekorasyon hakimiyeti kullanmayı tercih ediyor. 

Duvar ve tavanlarda dolaşan tesisat borularını olduğu gibi açıkta bırakan Soğukbulak, bu sayede mekanın ruhunu koruduğunu düşünüyor. Soğukbulak, sözlerini şöyle tamamlıyor: “Metal sarkıt aydınlatmalar, metal duvar saatleri, ferforje aksesuarlar, el işi oymalarla bezeli ahşap mobilyalar, duvar kaplamaları benim mekanlarımın fark yaratan parçalarıdır.”