Pasif gelir elde etmenin yolları

Haberin tarihi: 5.06.2020 09:06:47

Pandemi döneminin  en çok konuşulan konularından biri de pasif gelir elde etmek. Tüm dünyada İşsizliğin arttığı bu dönemde herkesin gelir yaratmakla ilgili araştırmalar yaptığını, yeni projeler ürettiğini, projelerini hayata geçirmek için kaynaklar yaratmaya çalıştığını görüyoruz.


Ek iş ile Pasif Gelir her zaman karıştırılıyor. Ek iş, hemen yapıp para kazanacağınız bir gelir modeliyken, pasif gelir ise, çaba harcayıp, sonra yatırım yapıp elde edilen gelirdir.
Pasif gelirle önceden kazandığınız parayı değerlendiriyorsunuz, Ek gelirle ise o işe harcadığınız zaman ve çabanın karşılığını hemen alıyorsunuz.
Bir örnek verelim, Emekli maaşınız pasif geliriniz, İnternet sitesi üzerinden ürün satışı yapıyorsanız da bu ek gelirinizdir.
Dönemin kazananı, evlerimizden çıkmayan bizler için evde konfor sağlayacak, evin ihtiyacı olan ürünler ve kişisel bakım ürünleri oldu.
Sosyal hayatın içinde cafeler, restoranlar,tekstil,kozmetik ürünü satışları gelir sağlarken, pandemi döneminde  ise İnsanların kendileri ile ve yaşadıkları yerle ilgilenebilecekleri çok fazla zaman kazanıldığı için; marketler, kişisel bakım ürünleri ve ev yaşam ürünleri birinci sırayı aldı.Gıda ve ev yaşam ürünleri en çok satan oldu. Peki biz evde öylece oturup, bugünlerin geçmesini beklerken,

 

Nasıl Pasif gelir elde ederiz ?


•    Para ya da hisse senetleriniz üzerinden faiz yoluyla ya da borsada para kazanabilirsiniz.
•    Bir internet sitesi ya da blog üzerinden reklam alarak para kazanabilirsiniz. Tüm pasif gelir modellerinde olduğu gibi bu siteyi önce çok ziyaret edilen bir site haline getirdikten sonra reklam alabilir. Bu şekilde gelir sağlayabilirsiniz.
•    Video içerik veya online kurslar oluşturabilirsiniz.
•    Drop Shipping yapabilirsiniz.
•    Fotoğraflar çekebilirsiniz. Bu fotoğrafları ShutterStock, Fotolia,gibi yerlerde satışa çıkarabilirsiniz.
•    Bir ürünün ya da hizmetin satışı üzerinden komisyon yoluyla para kazanabilirsiniz.
•    Otomobilinizi kiralayabilirsiniz.
•    Kitap yazabilirsiniz.
•    Kullanmadığınız eşyalarınızı kiralayabilir ya da satabilirsiniz.
Siz güncel yaşantınıza devam ederken, hatta kanepenize uzanmış en sevdiğiniz dizinin yeni sezon bölümlerini izlerken kazanmaya devam edersiniz.