Sampi, 30 yıllık tecrübesini franchisee'lerine aktarıyor.Türkiye’nin 81 ilinde olmak istiyoruz

Haberin tarihi: 2.12.2019 17:12:12

Franchise vermenin marka yönetimi açısından daha verimli çalışmalar yapılmasına ve markanın büyümesine katkı sağladığını söyleyen Sampi Pide Genel Müdürü Murat Alan, yeni açılacak olan şubelerini duyurdu.

Lezzet standardınızı nasıl koruyorsunuz? Çok şubeli bir marka olarak bu zor oluyor mu?
1989 yılından beri faaliyetini sürdüren bir markayız. Alışılagelmiş bir damak tadımız olduğunu düşünüyoruz. Çok şubeli markalarda standardı korumak her zaman zordur. Fakat biz, gerek ustalarımızın eğitimleri gerek kullanılan malzeme tedariği konusunda çok hassas davranıyoruz ve bu şekilde bu handikapı lehimize çevirebiliyoruz.

Müşterilerinizin sizi tercih etme sebebi nedir?
Müşteri sadakati konusunda çok tecrübeli bir şirketiz. Müşterilerin bizi tercih etme sebebi, farklı zamanlarda aynı ürünü, aynı lezzette sunabiliyor olmamızdır. Ayrıca bizi farklı kılan bir diğer özelliğimiz, ürünlerimizde kullandığımız hammaddelerin kalitesinin her zaman aynı olması ve kullanılan sebzelerin günlük ve taze olmasıdır.

Marka olarak franchise yöntemi ile büyümenin markanız açısından avantajları neler?
Bizi tercih eden franchise iş ortaklarımıza 30 yıllık tecrübeye sahip bir firma ortaklığı sunuyoruz. Müşterilerimizde sağlamış olduğumuz bu güven duygusu bayilerimiz için düzenli bir kazanç getirisine dönüşüyor. Ayrıca firma olarak ailemize katılan yatırımcılara her konuda destek olmak en büyük misyonumuz.

Markanızın büyümesinde franchise vermenin nasıl katkıları oluyor?
Marka sahipleri kendi şubelerini açıp işletebiliyor. Bunun pek çok örneği var fakat kendi şubelerinizi işlettiğinizde marka yönetimi olarak enerjiniz bölünebiliyor. Bu da markanın büyümesi açısından verimliliğin düşmesine neden oluyor. Franchise vermek ise marka yönetimi açısından daha verimli çalışmalar yapılmasına ve markanın büyümesine daha olumlu katkı vermektedir.

Türkiye’nin 81 ilinde olmak istiyoruz

Doğru yatırımcıyı bulmak için neler yapıyorsunuz?
Çeşitli kanallarla yatırımcı arayıp bulabilirsiniz fakat kullandığınız kaynakların türüne göre yatırımcı profili değişmektedir. Biz bu alanda doğru kaynakları kullanmaya çalışıyor ve bizimle uzun süreli ortaklık kurabilecek yatırımcıyı bulmaya gayret ediyoruz.

Şube açılacak lokasyonun sizin için nasıl bir önemi var?
Şube açılacak lokasyonlar marka sahibi olarak bizim tarafımızdan hemen hemen bellidir. Yatırımcıyı bu lokasyonlara biz yönlendiriyoruz. Yatırımcının istediği lokasyonlar için ise araştırma ve fizibilite çalışması yaparak açıp açamayacağının kararını kendisine bildiriyoruz. İnanmadığımız lokasyonda şube açılmasına izin vermiyoruz.

Hedefinizde hangi bölgeler var?
Türkiye'nin 81 ilinde olmak istiyoruz ve yatırımlarımızı buna göre şekillendirmek, en büyük amacımız.
Ama öncelik belirlemek gerekise İstanbul,Ankara,Antalya,Bursa ve İzmir öncelikli şehirlerimiz.

Doğru işleyen bir sistem nasıl olmalı? Franchise şartlarınız neler?
Franchise sisteminin marka sahibi ve yatırımcı açısından çok fazla avantajı var. Doğru sistem kullanıldığında bu avantajları; satın alma gücü, personel temini, mali ve hukuki destek, verimli ortak reklam, denetleme, kendini karşılaştırabilme, müşteri bağlılığı gibi daha birçok şekilde sıralayabiliriz.

Franchise giriş bedeli yurt içinde 40 bin TL, yurt dışında 20 bin dolardır. Sürekli franchise ödemesi yüzde 6 seviyesindedir ve reklam payı katılımı yoktur
Ortalama işletme sermayesi 250 bin-275 bin düzeyindedir.

Sampi olarak yatırım yaparken dikkat ettiğiniz unsurlar neler?
Sampi olarak yatırım yaparken, lokasyon seçimi birinci önceliğimiz olmaktadır. Şehir merkezleri ve işlek caddelerdeki küçük (75-90 metrekare) dükkânlar genellikle tercihimizdir. Eve servis ağırlıklı çalıştığımız için yatırımcılarımızı bu şekilde yönlendiriyoruz.

 

Sampi Pide Franchise Şartları ve başvurmak için tıklayınız...