Sektöründe açık ara liderliğini sürdürüyor

Haberin tarihi: 16.02.2019 10:02:50

Gayrimenkul üzerine uzmanlaşmış bir danışmanlık ve profesyonel hizmetler firması olan Coldwell Banker, 6 kıtada 50 ülkede 4 bin civarında şubesi ile hizmet veriyor. 
Türkiye pazarına 2013'te giren Coldwell Banker'ın Türkiye’de 130 şubesi olduğunu söyleyen Coldwell Banker Türkiye Franchise Satış Koordinatörü Ayhan Kaya Gayrimenkul sektörü ve Franchise sistemine dair merak edilenleri yanıtladı.

Kendi işimi kurmak istediğimde neden gayrimenkul sektörünü seçmeliyim?
Gayrimenkul Sektöründe stok maliyeti yok.Personel maliyeti yok.Cari - alacak riski yok.Yatırım maliyeti optimum seviyede ve en önemlisi ise kazanç sınırı bulunmamaktadır.

Türkiye de gayrimenkul satışları ne durumda?
Türkiye pazarında 2017 yılında 1.409.314 adet, 2018 yılında ise 1.375.398 adet konut satışı gerçekleşmiş olup bu satışa arsa, tarla ticari mülkler ve kiralamalar dahil değildir. Bu pazarın %10u bile halen kurumsal markalar tarafından satışa dönüştürülmemektedir. Dehşet bir pazar bizleri beklemektedir.

Bir franchise ofisi sadece aracılık hizmetlerinden mi kazanç sağlar?
Aracılık herhangi bir stok yapmadan ve para bağlamadan muhteşem bir kazanç yaratmaktadır. bunun yanında sektöre ve sahaya hakim olunduğunda uygun portföyleri alıp satarak ta yüksek gelir elde etmek mümkün olup tüm ofisler bunu zaten yapmaktadır.

Bir gayrimenkul franchise ofisi kurmak için koşullar ve yatırım maliyeti ne kadardır.
Franchise bedeli ve 150 m2 altında olmayan bir ofis ve CB konsepti ile tadilat yapılarak yaklaşık 150-200 bin  civarında yatırım maliyeti gerekmektedir.

Bir gayrimenkul franchise ofisi kurulduğunda bir yılda ne kadar kazanç elde edebilir?
Kazançlar kişi, şehir ve lokasyon ve odaklanılan işlerle ilgili olmak koşuluyla değişkenlik göstermekte olup yılda yaklaşık 1.000.000- 10.000.000 kazanç elde eden ofisler bulunmaktadır.

Emlakçı algısının düşük olduğu bir ülkede nasıl farkındalık yaratabileceğiz?
Ofis açan yatırımcıya broker owner ve çalışanlara ise gayrimenkul danışmanı unvanı verilerek zaten ayrışma başlamakta olup, ‘emlakçı’ etiketinden ayrışmakta olup yapılan çalışmalar, tanıtımlar, hizmetler, ofis dizayni ve çalışanların nitelikleri ile farklılıklar çok net görülmektedir.
gayrimenkul ofisinden daha ziyade bir işletme mantığıyla çalışmalar yürütülmektedir.

Coldwell Banker Türkiye nasıl farklılıklar yaratmaktadır?

  • Sahadan gelen ve gayrimenkul sektörünün her noktasını bilen bir ülke başkanı
  • Sahadan gelen bir ekip
  • Güçlü  yatırım ve sürekli destek.
  • Sahadan gelip saha gerçeğini bilen bir eğitimci takımı
  • Güçlü ve yüksek reklam bütçesi
  • Üst düzey ve nitelikli organizasyonlar
  • Sağlam teknoloji yatırımı 
  • İyi okullardan mezun ve üst düzey niteliklere sahip broker ownerları bünyesine katmak.

Ofislere portföy ve ekip desteği verilmekte midir?
Coldwell Banker Türkiye merkezi tarafından bankalar, TMSF, vakıflar, inşaat firmaları, franchise markaları,  farklı kurumlar ile anlaşmalar yapılarak  ofislere portföy desteği verilmektedir.

CB, yurt dışı acentalar, diğer ülke Coldwell Banker master franchiseleri, ile anlaşmalar yapılarak, Arap yarımadası, Ortadoğu, Avrupa ve Türki Cumhuriyetlerinden alıcıların oluşturularak Türkiye pazarına getirilmesi ve mevcut ofislerin portföylerinin bu alıcılara satılması için aktif rol oynamaktadır.

Coldwell Banker Türkiye ofislerine ekip oluşturmak adına kariyer net, Secret CV ve yeni bir iş. com gibi İK portalları ile anlaşma yapmış olup ofislerine sınırsız ücretsiz kullanım hakkı sunmaktadır.

Coldwell Banker Global ve Türkiye büyüklüğü nedir?
Dünyada 6 kıtada 87.000 profesyonel Türkiye’de ise 27 ayrı şehirde 130 ofis ve  1500 profesyonel çalışan bulunmaktadır.

Coldwell Banker merkezi neresidir, ve hangi konuda diğer markalardan ayrışmaktadır?
Coldwell Banker markası 1906 yılında ABD de kurulmuş 113 yıllık bir geçmişe sahip olup özellikle değerli mülklerin ve ticari mülklerin satışında farklılıklar yaratmaktadır. Satış hacminde ise ABD’ de rakiplerinden uzak ara ilk sırayı alıp profesyonellerine yılda 5,8 milyar dolar hizmet bedeli kazandırmaktadır.

Coldwell Banker markası kullanım hakkı için kimlerle nasıl iletişim kurabiliriz?
Coldwell Banker Türkiye merkezi Mecidiyeköy İstanbul’da bulunmakta olup tüm bölgelerde franchise satış yöneticileri bulunmaktadır. Görüşmeler merkez ofisimiz ve/veya adayların kendi ofislerinde gerçekleşmektedir. Farklı aşamalarda şu an aktif çalışan diğer franchise ofisleri ile de beraber toplantılar düzenlenerek sektörün adaylar tarafından net olarak anlaşılması sağlanmaktadır. Türkiye’deki daralan pazarda riski az fakat kazancı ise sınırsız olabilecek gayrimenkul sektörü ’nü tanımanız için iletişime açığız. Gelin uzman kadromuzla yatırım maliyeti, yürüyen giderler, başa baş noktası ve yatırım dönüş noktasını profesyonel bir ortamda birlikte değerlendirelim.

Coldwell Banker Franchise Şartları ve başvurmak için tıklayınız...