Selen Deniz ve Towerlife; Eğitimcilikten Türkiye’nin en büyük perakende lokasyon ve marka danışmanı olmaya giden bir başarı hikayesi

Haberin tarihi: 2.11.2019 13:11:31

Başarılı iş kadınlarından Selen Deniz ile Türkiye’nin en büyük perakende lokasyon ve marka danışmanlığı firması Towerlife’ı konuştuk.

Bize biraz kendinizden ve Türkiye’nin en büyük perakende lokasyon ve marka danışmanlığı firmasına giden meslek hayatınızdan bahseder misiniz?
Tabi ki. 1985 İzmir doğumluyum. Okul öncesi eğitimi mezunuyum ve iş hayatıma da açtığım anaokulu ile başladım. Ancak daha sonralarda eğitimci kimliğimi, ailemin yıllardır süregelen işlerini devralmam ve bayrağı sürdürme gerekliliği hissetmemle sonlandırdım. Aile şirketimizi devam ettirirken kurumsal şirketlerden gelen talepleri kurumsal bir şirket ile karşılayabilmek adına 2011 yılında İzmir’in Alsancak semtinde Towerlife Gayrimenkul Danışmanlığı şirketini kurdum. 2014 yılında da hizmet yelpazemizi daha da genişleterek markanın ismini “Towerlife Perakende Lokasyon ve Marka Danışmanlığı” olarak güncelledik. Towerlife’ın şu an birden fazla departmanı mevcut. İnsanın kendini anlatması, tanıtması biraz zor ama özellikle marka danışmanlığı departmanı ile oldukça başarılı işlere imza attığımızı söyleyebilirim. Şu an gıda markaları başta olmak üzere 53 firmaya danışmanlık yapmaktayız.

Towerlife Perakende Lokasyon ve Marka Danışmanlığı ile hangi alanlarda hizmet veriyorsunuz?
Towerlife Perakende Lokasyon ve Marka Danışmanlığı olarak franchise ile büyümek isteyen markaların altyapılarını oluşturuyoruz. Mimari projelerinden menülerine, lokasyon analizlerinden marka konumlandırmalarına kadar her süreçte markalarımızın yanında oluyor, yol haritalarını çiziyoruz. Bu sürecin sonunda da markanın yatırımcılarla buluşmasını gerçekleştiriyoruz. Şube sayısı artan markalarımızın sahiplerinin taleplerine göre de marka satışlarını, marka evliliklerini gerçekleştiriyoruz.

Sadece Türkiye’de mi hizmet sunuyorsunuz?
Hayır, global çapta hizmet sunuyoruz. Alanında tecrübeli isimlerden oluşan bir ekibimiz var. Dolayısıyla gelen talebe göre yurt içi – yurt dışı çalışmalarımızı şekillendiriyoruz. Öyle ki; markalarımız için bugüne kadar Birleşik Arap Emirlikleri’nden Fransa’ya kadar farklı ülkelerde, farklı şehirlerde projeler gerçekleştirdik. 

Gayrimenkul danışmanlığı konusunda neler yapıyorsunuz?
Towerlife Gayrimenkul yıllar içinde lüks ve ticari gayrimenkul kiralaması ve satışı konularında sektörde önemli bir konumuna geldi. Lüks konutta İzmir bölgeyle çalışıyoruz ama bunun haricinde ticari gayrimenkul ve çarşı projelerinde hizmet sunuyoruz. Markalara lokasyon tedariki sağlıyoruz. Bireysel hizmetlerde de bugüne kadar onlarca kişiyi hayallerindeki lüks konut ile buluşturduk ve sıcak bir yuva kurmalarına vesile olduk. Gayrimenkul danışmanlığı iddialı olduğumuz bir alan çünkü hem bireysel hem de ticari gayrimenkulleri portföyümüze eklemeden önce şirket kriterlerinden geçirerek en iyi gayrimenkulü seçmeye ve müşterilerimize en güvenilir seçenekleri sunmaya özen gösteriyoruz. Towerlife Gayrimenkul Danışmanlığı olarak 200’ün üzerinde profesyonel danışman network ağıyla gayrimenkulün mimari ihtiyaçlarından, süreçlerinin organizasyonuna kadar her süreci yönetebilen bir güce sahibiz. Türkiye’ye gelen, vatandaşlık almak isteyen yabancı yatırımcıların buradaki yatırım süreçleriyle ilgilenip, gayrimenkul satışlarını gerçekleştiriyoruz.