Türkiye'nin ilk 10 Steakhouse markasından biri olan Etevim Franchise Vermeye Başlayacak!

Haberin tarihi: 2.08.2019 13:08:41

Et üreticiliği konusundaki tecrübesi, uzman kadrosu, modern tesislerde İslami koşullara uygun kesimi ve 40 yılı aşkın süredir ülkemize ve şehrimize hizmet eden Etevim, sektörünün önemli oyuncularından biri haline geldi. Kısa sürede Türkiye’de en hızlı büyüyen ilk 10 Steakhouse markası olmayı başaran Etevim, şimdilerde başarısını yatırımcılarla paylaşıyor. 

Markanın kurucusu olan Servet Keskin ile firmanın kısa süredeki başarısını ve franchise detaylarını görüştük…

Soru:  Henüz 2. Yılında Türkiye'nin ilk 10 Steakhouse markası olmayı başaran " ETEVİM STEAKHOUSE " markası nasıl doğdu?
Cevap: Steakhouse işletmeciliğinde 2 yıllık tecrübemiz olsa da; canlı hayvan yetiştiriciliği ve modern kesimhane konusundaki tecrübemiz 40 yılı aşkın bir süredir zaten vardı. Et üreticiliğinde müşteri portföyümüzdeki restoran ve aşçılardan etin pişirme teknikleri ve lezzetlendirilmesi konusunda değerli bilgileri sürekli alıyorduk. Steakhouse dalına geçince de bilgileri güzel harmanladığımız için hem misafirlerimiz hem de otoriteler tarafından takdir ediliyoruz.

Soru: Her başarının bir tılsımı vardır. Sizdeki bu sır nedir? 
Cevap: Hammaddenin ( ki bu bizde ettir ) en iyisinin seçilmesi, dikkatle işlenmesi, saklanması, terbiyesi ve ızgarada lezzetini yok etmeden pişirilip sevgi de katılarak lezzetlendirilmesidir. Bizim farkımız ve işimizdeki tılsım bunu sözde değil özde uygulamamızdır. 

Soru: Terbiye den bahsettiniz. Bunu hangi yöntemle yapıyorsunuz? 
Cevap:  Ülkemizde yoğurt, zeytinyağı, kekik, süt, salça, vb. değişik baharatların kullanıldığı farklı et terbiyesi yöntemleri vardır. Örneğin zeytinyağı ile terbiyede asidi eti çürütmekte ve zeytinyağının kokusunu almaktadır. Hiçbir dış etken olmadan etin gerçek tadını almak istiyorsanız bunun için en güzel iki yöntem var. Biri  " dry aged " Et karkas haldeyken; sıfır dereceli özel dolabında, %80 nemde, 28-30 güne kadar dinlendirmektir. Bu sırada etin içindeki enzimlerin kas liflerini parçalaması  etin daha çok yumuşak olmasını ayrıca protein moleküllerinin parçalanıp amino asitlere dönüşmesi de etin daha çok lezzetlenmesini sağlıyor. Bazen de et havası alınmış vakumlarda 2 haftaya kadar özel dolaplarda bekletilerek hiçbir katkı kullanmadan ve etin kendi tadını koruyan tamamen doğal " wet aged "  yöntemi kullanırız.

Soru: Doğuşunuzdaki yenilikçi sloganınız " Steakler kilo ile doya doya yiyesiniz diye "  idi. Buradaki mesajınız neydi? 
Cevap: Steak etler değerli ve pahalı ürünlerdir. Her değerli şey gibi gramajla hesaplanır ve tadımlık olur. İşte biz bu düşünceyi yıktık. Doyana kadar lezzet zevkini yaşatırken bunu da olabilecek en makul fiyatlarla yapıyoruz. Porsiyon olarak alabileceğiniz gibi, et reyonumuzdan istediğiniz eti, istediğiniz miktarda seçerek, istediğiniz pişirme süresinde hazırlatabiliyorsunuz. Böylelikle ülkemizde "kiloyla dry aged" satışlarını biz başlattık diyebiliyoruz.

Soru: Personel sorunu yaşıyor musunuz, eğitim ve seçimini nasıl sağlıyorsunuz? 
Cevap: Onlar personelden öte;  Etevim ailesinin üyeleri diye baktığım iş ortaklarım. Seçerken geçmişi başarılı, geleceği umut veren, yaptığı işi severek yapan arkadaşları tespit edip, prensiplerimizi anlatarak eğitiyor ve tecrübeli büyükleriyle de pratik yaptırıyoruz. Böylece ailemiz yeni bir fert kazanıyor. İnsan endeksli bakmazsanız hizmet sektöründe başarılı olmanız mümkün değil. Siz severek, bölüşerek her şeyin hakkını vererek yöneten İyi bir aile reisi olursanız ailenin diğer fertleri de size ve işine saygı duyuyor. Sonuç olarak hepimiz kazanıyoruz. 


Soru: Son olarak 2020’li yıllar için hedefleriniz nelerdir? 
Cevap: Otoriteler ve misafirlerimiz başarılı bir işletme olmamızı tescilledi böylece ilk hedefe ulaştık. İkinci aşamada franchise vererek " başarıyı paylaşarak büyümeye  " karar verdik. Franchise almak isteyenlerin ne kazancı olacak derseniz; sizlerin aracılığıyla müstakbel franchise ortaklarımıza şu mesajları vermek isterim:

Etevim işletmecisi olmak; Amerika’yı yeniden keşfetmekle zaman harcamanızı önler ve size verilen bilgi/birikim destekleri ile başarılı bir işin sahibi olabilme imkânı yanında artı avantajlar sağlar. Etevim işletmecisi olmak; kendi işinizin patronu olurken bir yandan da Etevim ‘in uzmanlığı ve deneyimini yanınıza alarak ticari risklerinizi azaltmanız demektir. Etevim işletmecisi olmak; iş hayatının ilk basamaklarını çıkarken, onunla adım atabileceği, beraberinde güven duyabileceği, sırtını dayayabileceği bir desteğin olduğunu bilmek demektir. Etevim işletmecisi olmak ilkeli ve düzeyli paylaşımcılık demektir. Şehrine, ülkesine ve dolayısıyla kendisine faydalar hedefleyen tüm girişimcileri franchise ortağımız olmaya davet ediyoruz.

 

Etevim Steakhouse Franchise Şartları ve başvurmak için tıklayınız...