Ukrayna’da profiterol fabrikası kuruyor

Haberin tarihi: 29.11.2018 16:11:33

Beylerbeyi Profiterol yaklaşık bir milyon dolarlık yatırım maliyetiyle Ukrayna’da üretim tesisi kuruyor. Şubat 2019 faaliyete geçecek bu tesisin ardından yurtdışında şubeler açılacak. Yurtiçinde ise franchisng sistemiyle yeni şubeler açılmaya devam ediyor

BEYLERBEYİ Profiterol 1995’te Ahmet Gökırmak tarafından kuruldu. Şirket emin adımlarla büyümesini sürdürüyor. Beylerbeyi Profiterol’ün halen 29 şubesi var. Bu mağazaların üçü hariç tamamı franchising sistemiyle açılmış. Şirket AVM’lerde kiosk ya da mağaza konseptinde şubeler açıyor. Beylerbeyi Profiterol Eğitim ve Süreç Yöneticisi Murat Evcimen bir şubenin anahtar teslimi kurulum maliyetinin 150-170 bin TL arasında değiştiğini söylüyor. Stant maliyetleri ise AVM yerine ve standın büyüklüğüne göre değişiyor. Yeni açılacak stantlar için Türkiye genelinden gelecek tüm franchise talepleri değerlendirilecek. Beylerbeyi Profiterol, 2019’da franchising sistemiyle 20 şube açmayı hedefliyor. Yeni açılacak şubeler için öncelik Marmara Bölgesi’ndeki illerde olacak.

Beylerbeyi Profiterol yurtdışı büyüme planları doğrultusunda Ukrayna’da bir üretim tesisi kuruyor. Toplam yatırım tutarı bir milyon dolara yaklaşan bu tesisin iki ay sonra faaliyete geçmesi hedefleniyor.