Ünlü Kuaför Zinciri Franchise Veriyor

Haberin tarihi: 15.11.2018 18:11:43

Ali Gür Kuaför Merkezi, franchise sistemiyle 10 yeni şube açmaya hazırlanıyor. Şirketin “Ali Gür Kuaför” ve “Ali Gür Hair Club” olmak üzere iki farklı konsepti var. Franchise giriş bedeli ise 10 bin TL’den başlıyor

KUAFÖR salonlarına hemen her köşebaşında rastlamak mümkün. Bunlar arasında standart kalitede hizmet verenlerin sayısı ise ne yazık ki yeterli değil. Bizde kuaförlük işletmeciliği hala geleneksel olarak yapılıyor. Ancak, kurumsal bir kimliğe kavuşmuş, markalaşmış salonlarımızda var. Bunlardan biri de Ali Gür Kuaför Merkezi. Kendi alanında Türkiye’de ilk kez franchise altyapısını kuran Ali Gür aynı zamanda pazarın en eski markalardan biri. Şirket, 1976’da, mesleğin duayenlerinden Ali Gür tarafından kurulmuş. Şimdi yönetimde Ali Gür’ün kızı Hande Gür var.

23 ŞUBESİ VAR 
Ali Gür Kuaför Merkezi Genel Müdürü Hande Gür, “Girişimcilere, yatırımcılara anahtar teslimi, çalışmaya hazır salonlar kuruyoruz. Öncelikle kuaför mesleğini bilen franchise adaylarıyla görüşmeyi tercih ediyoruz. Ancak bu mesleğin dışında olup sadece işletmecilik yapmak isteyenlerinde yanında bir kuaför ortak olması şartıyla kabul ediyoruz” diyor. Franchise konusunda oldukça iyi bir performans ortaya koyan şirketin şimdi 23’ü franchise olmak üzere 24 şubesi bulunuyor. Şirket tarafından işletilen İstanbul Şaşkınbakkal’daki tek şube aynı zamanda bir kuaför akademisine dönüştürülmüş. Burada franchise alanlara dört günlük yoğun bir meslek ve işletmecilik konularında yoğun bir eğitim veriliyor. 

İKİ FARKLI KONSEPTİ VAR 
Ali Gür Kuaför Merkezi Ali Gür Kuaför ve Ali Gür Hair Club olmak üzere iki farklı konseptte şubeler açıyor. Ali Gür Kuaför’ün franchise giriş bedeli KDV dahil 20 bin TL. Bu tarz bir şubenin metrekare başına kurulum maliyeti ise 2 bin 500 ile 3 bin TL arasında değişiyor. Ayrıca aylık 2 bin 500 TL pay alınıyor. Ali Gür Hair Club’ın yatırım maliyetleri daha düşük. Bu konseptin franchise giriş bedeli 10 bin TL (KDV dahil). Bir salonun dekorasyon ve diğer gerekli donanımlar dahil metrekare başı yatırım tutarı 2 bin TL. Bunlara ek olarak aylık bin 500 TL katılım payı alınıyor. Her iki konsept içinde büyüklüğü 100-120 metrekare arasında değişen bir salon gerekiyor. Ekipmanlardan kullanılacak malzemelere kadar bir salonun anahtar teslim kurulum maliyeti salon büyüklüğüne göre değişiyor. 

İRAN VE IRAK’TAN DAVET VAR 
2019’da 10 yeni şube açmayı hedeflediklerini belirten Gür, “Bunun için büyükşehirlerde uygun yerler arıyoruz. Ayrıca gelişmiş il ve ilçelerden gelecek talepleri değerlendireceğiz” diyor. Şirketin yurtiçi şubeleşme çalışmalarının yanı sıra yurtdışında da büyüme planları var. Bu doğrultuda İran, Irak, Suriye ve Azerbaycan’da master franchise modeliyle şubeler açılması planlanıyor. Bunların yanı sıra Balkan Ülkeleri için partner bir şirket aranıyor.