USTALARIN USTASI "İRFAN USTA"dan Karlı Franchise Fırsatı!

Haberin tarihi: 13.09.2020 17:09:45

İrfan Usta kendi alanında yaptığı yenilikler ve favori lezzetler sınıfına giren ürünleriyle medyanın da yoğun ilgisiyle karşılaşıyor. Gerek yazılı basın gerekse televizyon kanallarının ilgisi sebebiyle, hem tüketiciler hem de franchise alacak yatırımcılar açısından güçlü bir marka iletişimine sahip olmanın avantajını yaşıyor. "İrfan Usta" kurucusu İrfan Temel kendisiyle yapılan röportajlarda doğallığı ve alanındaki uzmanlığını mütevazı bir dille yansıtıyor.

İrfan Usta ne zaman nasıl kuruldu? Kısaca kuruluş hikayenizi anlatır mısınız?
İlk restoranı 2013 yılında açtık. Kozyatağı, Pendik, Beşiktaş, Ataşehir ve Ankara’dan sonra Bulgurlu’da tarihi Feraye Köşkünde hizmet vermeye devam ediyoruz. Ayrıca Bostancı'da İrfan Usta Şarküteri ve İçerenköy de tatlı imalathanemiz bulunuyor. Mutfağa olan merakım çok küçük yaşlarda başladı. Bıçak tutmasını 10 yaşında öğrendim Meslek hayatıma 1990’lı yılların başında İstanbul Beşiktaş’ta lüks bir restoranın mutfağında başladım. Çalıştığım restorandaki ustam bende olan bu yeteneği gördü ve yavaş yavaş bana iş vermeye başladı. Bir gün bana “sen kebap yapabilir misin?” diye sordu ve ustalık hayatım o gün başlamış oldu. Kendimi en iyi şekilde yetiştirerek bugünlere kadar gelmeyi başardım. İstanbul Anadolu ve Avrupa yakasının en iyi 6 restoranında çalıştıktan sonra kendi ismimle restoran açtım ve 7 şubeye ulaştım. Bundan sonra franchise sistemiyle restoran sayımızı 2021 yılı içinde 40 şubeye ulaştırmayı hedefliyoruz.

Konseptiniz hakkında bilgi verir misiniz?
Bizim franchise sistemimiz pide ve lahmacun lezzetleri üzerine yer almaktadır. Bu konuda iddialı olduğumuz için 8 çeşit lahmacun ve 10 çeşit pidemizle kârlı bir franchise konsepti oluşturduk. Türkiye’de ilk defa vegan lahmacunu biz yaptık.  Misafirlerimizden çok olumlu tepkiler aldık ve oldukça talep edilen ürünler kategorisinde favori lezzetler grubuna eklendi.

Şu an kaç şube ile faaliyet gösteriyorsunuz? Kaçı franchise?
Bizim şu an tümü bize ait total 7 şubemiz var.  Franchise sistemine yeni başlıyoruz. 

Bu yıl ve önümüzdeki yıl kaç franchise şube açacaksınız? Hangi illere?
Amacımız İstanbul’un her ilçesinde bir tane restoran açmak. Bu yıl Bulgurlu’ da tarihi Feraye köşkünü açtık. Önümüzdeki aylarda yurt dışı ve yurt içi yatırımlarımız olacak. Bir buçuk sene içindeki hedefimiz en az 40 franchise vermek. Bu yıl tüm dünyada yaşanan pandemiden dolayı ağırlığımızı merkezimiz olan tarihi Feraye köşküne verdik.

Uygun lokasyonlar?
Yatırım kararı verilmesinin ardından düşünülen alternatif bölgeler, yüksek ciro yapma potansiyeli olan bölgeyi sizinle birlikte belirliyoruz. Siz lokasyondaki muhtemel dükkanları belirlediğinizde saha ekibimiz dükkanları yerinde inceleyerek en uygun olan yere birlikte karar veriyoruz.

Franchise giriş bedeli?
Franchise giriş bedeli olarak ilk etapta 60.000 TL olarak belirledik.

Toplam yatırım maliyeti?
Toplam yatırım maliyetimiz 200.000 - 300.000TL arasında.


Şubeler için aylık ciro hedefi?
Minimumda 150.000-200.000TL arası

Kar marjı?
Maliyetlerin lokasyonlara göre değişken olmasından dolayı franchise görüşmelerimizde maliyet ve karlılık hesaplaması yapılarak kar marjı belirlenmektedir. 

Royalty bedeli?
Royalty bedelini biz %3 olarak belirledik

Bayilerde aranan özellikler?
Öncelikle özgeçmişlerine bakıyoruz. Sonrasında bizim markamıza uyum sağlayabilecek vizyon sahibi iş ortaklarımızı İrfan Usta ailesinde görmek istiyoruz.

Bayilere sağlanan destekler?
Mimari proje bize ait olacak dekorasyon bütünlüğü önemli çünkü. Usta tedariki ve eleman temini konusunda da iş birlikçilerimize yardımcı oluyoruz. Yine ustaların eğitimi bizde olacak. İş güvenliği sözleşmesini biz hazırlanmasına yardımcı oluyoruz. Hedefimiz 2021 yılı içinde, 7 olan restoranımızın sayısını 40’a yükseltmek. 

Yurtdışına yönelik hedefleriniz var mı? Bilgi verir misiniz?
Yılların bize vermiş olduğu tecrübeyle Türk kebap kültürünü tüm dünya ya damak doygunluğunda yasatmak istiyoruz. Şuan ABD görüşmelerimiz devam etmekte fakat bu kültürel mirası tüm dünya ülkelerinde tanıtabilecek iş ortaklarıyla kontrollü olarak yürütebileceğimizi de düşünmekteyiz.
 

İrfan Usta Kazandıran Franchise Fırsatı için tıklayınız...