Waffle’da yeni bir iş fırsatı !

Haberin tarihi: 31.10.2018 13:10:16

Bubble Wrap İstanbul, aylık 60 bin TL ciro vaadiyle yeni şubeler açıyor. 
Franchise giriş bedeli 40 bin, toplam yatırım tutarı ise 150 bin TL

 

ERSAN ÇIPLAK / [email protected]
 

BELÇİKA menşeli waffle’ı Türk damak tadına uyarlayıp farlı çeşitlerle zenginleştiren waffle’cılar, yeni bir iş alanı yarattılar. Üstelik oldukça popüler oldular. Waffle’a özellikle gençlerin ilgisi çok fazla. 
Sadece waffle satan mekanların sayısı giderek artıyor. Bu alanda faaliyet gösteren şirketler arasında franchising ya da bayilik sistemiyle yeni şubeler açanlar var. Bunlardan biride Bubble Wrap İstanbul. Bubble Wrap İstanbul, 2019 sonuna kadar franchising sistemiyle 20 şube açmayı hedefliyor. 

AYLIK CİRO 60 BİN TL

Bubble Wrap İstanbul’un sahibi Aybars Görpe, “Franchise giriş bedelimizi ilk etapta 40 bin TL olarak belirledik” diyor. Şirketin franchise isim hakkı bedeli dahil bir şubenin toplam yatırım tutarı 150 bin TL. Bunun yanı sıra şirket, ciro üzerinden yüzde 1 reklam katılım payı alıyor. Sürekli franchise ödemesi ise yüzde 5.
Peki, bu işten ne kadar para kazanabilirsiniz? Görpe, “Lokasyona göre değişmekle birlikte bir şubenin aylık cirosu ortalama 60 bin TL” diyor. 
Bubble Wrap İstanbul’un franchise modelinde bir şubenin ortalama kar marjı yüzde 25 ila yüzde 40 olarak hesaplanıyor.

“İŞİNİ SEVENLERLE ÇALIŞIYORUZ” 

“Bizimle çalışmak isteyenlerin mutlaka işin başında durmalarını istiyoruz” diyen Görpe, yatırımcılarda aradıkları özellikleri şöyle sıralıyor: Yüksek motivasyonu olmalı. Vizyon sahibi, gelişime açık, azimli, çalışkan ve dinamik özellikler taşımalı. Tabii ki bu iş için yeterli sermayesi bulunmalı. Kusursuz hizmet ve koşulsuz müşteri memnuniyeti ilkesine sadık kalınmalı.  

İŞ YERİ ÖZELLİKLERİ 

Bubble Wrap İstanbul’da yeni bir şube için ortalama 50 metrekarelik bir dükkan yeterli. Yaya trafiğinin yoğun olduğu işlek caddeler ile AVM’lerdeki küçük metrekareli dükkanlar bu iş için yeterli görülüyor. 
Şirket franchisee’lerine çeşitli konularda destek oluyor. Standartlarının oturtulmasına yardımcı olmak, mutfağın ve servis yapılan yerlerin düzenli şekilde çalışmasını sağlamak için gerekli konularda eğitim çalışmaları yapıyor. Bunun yanı sıra merkezden yapılan reklam ve halkla ilişkiler çalışmalarından yararlanmaları sağlanıyor. Ayrıca şubelere açılışla birlikte bulunduğu bölgede yerel reklam ve halkla ilişkiler desteği sağlanıyor.
Tüm bunların yanı sıra sosyal mecralarda, şubenin bulunduğu bölgede etkin biçimde tanıtılması yönünde gerekli destekler sunuluyor. 
Tabela, broşür, kartvizit, roll up, banner, afiş… Bunlar gibi kurumsal kimlik unsurlarının tasarım ve uygulaması konusunda da destek olunuyor. 


Hamur tarifi çok özel 

İstanbul Moda’da ilk şubesini açan Bubble Wrap İstanbul, eğitimini aşçılık, mutfak sanatları, pastacılık ve restoran yönetimi üzerine yapan şef Pelin Görpe ve ağabeyi Aybars Görpe tarafından kurulmuş. 
Bubble Wrap İstanbul müşterilerine baloncuk formundaki özel tarifli hamurun pişirilip, içerisine tercihe göre dondurma, mevsim meyveleri, farklı soslar, çikolata parçacıkları ve renkli şekerlemeler eklenerek dürüm şeklinde servis edildiği wraplar sunuyor.