Börek Firmaları Franchise ile Rekor Büyüme

Haberin tarihi: 14.01.2019 16:01:55

Türkiye'de hızlı bir büyüme yakalayan börek markaları 2019'da rekor büyüme yakalayacak. 10'a yakın börek markasının 200'den fazla şube açması beklenirken, düşük yatırım bedelleri ile birçok yatırımcının da gözde sektörü. Bugün 100 metrekarelik bir dükkânın ortalama yatırım tutarı 250 bin TL'yi buluyor.

Kaynak : Hürriyet İK/Yeni Ekonomi - Ceyhun Kuburlu

Son 15 yılda markalaşma adımlarını tamamlayan Türk börekçileri 2019'u adeta yatırım yılı ilan etti. Franchise giriş bedeli talep etmeyen firmalar yatırım bedellerini de minimuma çekerek 2019'da şube sayısını arttırmayı planlıyor. Sektörde 2019'da 200'e yakın yeni şube açılışı planlanıyor. Bugün ortalama 100 metrekarelik markalı bir börek restoranı açmak isteyen yatırımcının 250 bin lirayı gözden çıkarması gerekiyor. Bu yatırımın doğru bir lokasyonda gerçekleşmesi durumunda yatırımını 12 ayda çıkarabileceği belirtiliyor.

ANAHTAR TESLİM DÜKKÂN
Daha çok girişimci ruha sahip genç yatırımcılarla çalışmak istediğini anlatan sektör temsilcileri, şu değerlendirmeyi yaptı: “Restoranın açılmasına karar verildikten sonra eğitimler başlıyor. Dekorasyon, mal temini, yer seçimi gibi konular üzerinde çalışmalar başlıyor. Franchise giriş bedelleri birçok markada talep edilmiyor. Markaların ortalama yatırım tutarı ise 250 bin lira civarında. Bu yatırım tutarları için dekorasyon ve kullanılacak aletler de dâhil ediliyor. Yatırımcı için birçok marka anahtar teslim yapıyor. Bu hem yatırımcı hem de marka için önemli. Çünkü farklı yapılan çalışmalar bazen amacın dışına çıkabiliyor.

YATIRIM İÇİN DOĞRU YER
Yatırım için doğru lokasyon hakkında da bilgi veren yetkililer şunları anlattı: “Markalar il ve ilçe merkezlerinde ortalama 100 metrekarelik dükkânları tercih ediyor. Bazı noktalarda restoran konsept hizmet vermek için daha büyük metrekarelerde de faaliyet gösteriyorlar. Burada en önemli konu ise dükkânın dış kullanım alanına sahip olması. İnsan ve araç hareketliliği de yatırım yapılacak dükkân için çok önemli. Özellikle iş yerleri ve üniversitelerin bulunduğu caddeler öne çıkıyor. Daha çok paket servis için uygun noktalar da öne çıkıyor. Yatırım maliyetleri bölgelere ve dükkânın büyüklüğüne göre değişkenlik gösteriyor. Ancak bir börek restoranının ortalama yatırım maliyeti 250 bin lira. Dükkânda çalışacak personel sayısı da yatırımın geri dönüş süresinde etkili oluyor. Bunun ortalama süresi ise 18 ay olarak hesaplanıyor.”

 

Dilim Börek Franchise Şartları ve başvurmak için tıklayınız

Erciyes Börek Franchise Şartları ve başvurmak için tıklayınız

Chef Börek Franchise Şartları ve başvurmak için tıklayınız

Göçmen Börekçisi Franchise Şartları ve başvurmak için tıklayınız

Labarba Börek-Cafe Franchise Şartları ve başvurmak için tıklayınız

Sıfırbir Börek Franchise Şartları ve başvurmak için tıklayınız

Adanus Börekçisi Franchise Şartları ve başvurmak için tıklayınız

Aslı Börek Franchise Şartları ve başvurmak için tıklayınız

Tarihi Karaköy Börekçisi Franchise Şartları ve başvurmak için tıklayınız